More


  Primii refugiaţi au ajuns în România

  - Advertisement -

  Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi găzduieşte de săptămâna trecută primii 15 refugiaţi repartizaţi României conform cotelor obligatorii de redistribuire adoptate de liderii europeni la finalul anului trecut.

  Cei 15 refugiaţi au sosit la Bucureşti, la bordul unei aeronave din Grecia şi au fost dirijaţi înspre Galaţi, unde se află unul din cele şase centre regionale care vor găzdui cei peste 6.200 de refugiaţi care i-au fost alocaţi României. Primele tranşe de refugiaţi care vor ajunge în România în următoarele luni însumează 315 persoane, 190 din Italia şi 125 din Grecia. Deocamdată, autorităţile ronâne nu au dat detalii despre ţările de origine ale refugiaţilor care vor fi cazaţi în cele şase centre regionale.

  Refugiaţii care au reuşit să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene se pregătesc să fie relocaţi sau să-şi continue drumul, fără prea mari şanse, spre Germania. Zeci de mii de oameni se zbat însă la graniţele spaţiului comunitar. Dar una dintre posibilele porţi de acces în UE, graniţa sârbo-macedoneană a redevenit în ultimele zile o zonă de coşmar. Peste 10.000 de oameni se află blocaţi la graniţa dintre Grecia şi Macedonia în timp ce mii de imigranţi continuă să sosească lunar în Grecia. Graniţa cu Macedonia este acum patronată de forţele speciale ale ţării. Totodată, alte state europene au trimis trupe pentru a ajuta forţele macedonene să securizeze graniţa. Pe partea grecească, refugiaţii aşteaptă să-şi continue drumul. Condiţiile sunt foarte proaste. Sunt mulţi copii bolnavi şi sunt nevoiţi să-şi petreacă noaptea sub aerul liber sau, cel mult, într-un cort.

  Printr-o măsură fără precedent, Comisia Europeană a decis alocarea pentru Grecia a unui ajutor de urgenţă de 700 de milioane de euro. Banii vor servi pentru adăposturi, mâncare şi îngrijirea migranţilor. Ei provin din fondurile destinate lumii a treia. Dar, din păcate, cu o singură floare nu se face primăvară.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img