Proiecție de galăbillion

Dragostea pentru cinematografia românească l-a determinat pe un tânăr din Târgu Mureș să treacă peste orice obstacol pentru a aduce în fața cinefililor o producție cu totul inedită. Filmul Billion Star Hotel a ajuns si la Satu Mare, la premieră fiind prezenți și doi tineri actori ai Teatrului de Nord care au avut ocazia să interpreteze un rol în peliculă. Vestea bună e că proiectul nu se va opri aici, urmand să fie lansat și un documentar despre cum a fost făcut filmul.

Regizorul Alecs Nastoiu si producatorul Ovidiu Vasu se afla la primul lor lungmetraj si au pornit proiectul cand stateau la o bere. La început totul a părut o joacă, însă au avut dorința de a transforma ideea intr-un film. Au umblat după sponsori și s-au ținut de treabă reușind să strângă banii necesari pentru a finaliza cu succes lungmetrajul.

Cei doi au reusit să ii molipsească cu ambitia si determinarea lor si pe câtiva tineri actori, doi dintre ei cunoscuti deja publicului sătmărean datorită pieselor jucate pe scena Teatrului de Nord Satu Mare.

Ioana Cheregi, actriță a Teatrului de Nord Satu Mare, a povestit că totul a început dintr-o ambiție a lui Bobi și a lui Alecs Năstoiu. La început s- a făcut un scurtmetraj, un trailer de promovare a filmului „prin intermediul căruia Bobi și Alecs au mers să strângă fondurile necesare de a face un lung metraj”, o ambiție pe care o consideră a fi demnă de admirat.

Ioana are rolul de crupieră. Lucrează la un cazinou și este pe mână cu unul din personajele principale.

În ceea ce-l privește pe Cristian Iorga, un alt actor al Teatrului de Nord, acesta joacă rolul unui copil al străzii care la un moment dat este adoptat de Sică Generalu’ și începe o nouă viață. „Provocarea a fost să fac aceeași scenă de mai multe ori și să încerc să păstrez toate lucrurile pe care le-am făcut înainte și acest lucru m-a ajutat să învăt foarte multe.”

Desi nu s-au asteptat la acest succes, filmul a fost preimiat la categoria cel mai bun film strain, la “US Hollywood International Film Festival”, unde au concurat cu alte 700 de pelicule din intreaga lume. Succesul este uluitor cu atat mai mult cu cat Ovidiu Vasu n-a facut in viata lui un film. Acum insa s-a îndrăgostit de ceea ce face si doreste să continue proiectul.
Filmul a fost prezentat aseară si la Satu Mare, dar poate fi vizionat si online.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts