More

    Reabilitarea străzilor, cel mai important proiect

    CAREI

    Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a declarat că proiectul cel mai important pentru administrația locală rămâne modernizarea străzilor. Astfel, se are în vedere asfaltarea a cel puțin 72 de străzi pe raza municipiului Carei, respectiv cinci străzi în satul aparținător Ianculești. O parte din fonduri vor fi asigurate printr-un credit bancar, iar o altă parte prin proiecte cu finanțare europeană.

    Trei categorii de străzi, trei categorii de lucrări
    Edilul șef careian a declarat că este vorba despre mai multe categorii de străzi. În prima categorie intră străzile afectate de lucrările de extindere a utilităților. Urmează străzile care sunt doar pietruite, respectiv străzile de pământ. ”Cel mai mare proiect la care lucrăm la ora actuală este asfaltarea. Un număr de 72 de străzi vrem să le asfaltăm începând din luna iunie și până la sfârșitul anului viitor. Este vorba despre un proiect de 25 de milioane de lei, din care vom asfalta 72 de străzi în Carei și cinci străzi în Ianculești. Dar sunt convins că lista se va mai lărgi în urma licitației, pentru că din sumele rămase vrem să mai cuprindem și alte zone, atât în Carei cât și în Ianculești”, a declarat primarul Kovacs Eugen.

    Se așteaptă finalizarea altor lucrări
    Primarul municipiului Carei a precizat că se așteaptă finalizarea altor lucrări, demarate fie de furnizorii de utilități, fie de autorități guvernamentale. ”Sper ca până la sfârșitul lunii aprilie să se finalizeze Master Planul Apaservului: canalizarea și apa. Un proiect de 26 de milioane de lei. Respectiv, așteptăm finalizarea până la sfârșitul lunii mai a variantei de ocolire a Careiului. Drumul Național 19, care traversează orașul, se va face doar parțial. Asfaltarea finală, de la strada Agoston și până la Mioriței, se va face din fonduri europene. Din păcate, fondurile europene nu știu de când vor fi accesibile. Dacă totul decurge bine și normal, probabil peste doi ani”, a completat Kovacs Eugen.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE