More


  Să preţuim apa!

  - Advertisement -

  APASERV-1

  Apa nu este o resursă inepuizabilă. Acesta a fost mesajul asupra căruia reprezentanţii mai multor instituţii publice au dorit să atragă atenţia. Mai mult, ieri, de Ziua Mondială a Apei, la nivel local au fost organizate mai multe acţiuni care au avut ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la protejarea resurselor de apă.

  Ecologiştii din lumea întreagă şi nu numai au marcat azi Ziua Mondială a Apei. Activităţi dedicate acestei zile au fost organizate şi la Satu Mare de către reprezentanţii instituţiilor publice care au rolul de a proteja cursurile de apă şi care se implică în vederea furnizării apei potabile.

  Cea mai mare problemă, spun reprezentanţii Agenţiei de mediu, este în continuare faptul că cetăţenii se gândesc prea puţin la cum pot proteja sursele de apă fără prea mari eforturi. În acest sens, o mai mare atentie ar trebuie acordată aruncării uleiului menajer care ajunge până la urmă în apă.

  Ziua Mondială a Apei este celebrată în fiecare an pe 22 martie , hotărârea fiind adoptată în 1992 la Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro.

  La Satu Mare, ieri, la complexul ecologic Casa Verde din Grădina Romei a avut loc un simpozion științific dedicat acestei zile.

  Totodată, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat un concurs de desen în contextul devizei Zilei Mondiale a apei 2016 „Apă și locuri de muncă” la care au participat elevii de la unităţile de învăţământ din judeţul Satu Mare. Cele mai bune desene vor fi expuse în incinta complexului ecologic Casa Verde din Grădina Romei.

  S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a avut un cort publicitar în Grădina Romei, reprezentanții societății oferind informații legate despre activitatea societății, despre procesul de producție a apei potabile și importanța acesteia.

  Tot în Grădina Romei s-a deşfăsurat un mini-cross la care au luat startul elevii prezenți la manifestări.
  Un alt punct al manifestarilor a avut loc la Uzina de Apa de la Martinesti unde a fost Ziua Porţilor Deschise .

  Iar ca o incheiere , chiar s a intrat la …apă, la Complexul Select lumea s-a bucurat de un Show Aquatic, în cadrul căruia au avut loc concursuri de înot în diverse probe.

  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img