Sărbătoare / “Apă şi locuri de muncă”apa

Ziua Mondială a Apei se marchează anual la 22 martie. Este o zi în care sărbătorim apa și în care se atrage atenția, la nivel mondial, asupra populației care suferă de lipsa apei. Desfăşurată pe întreaga Planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populația atât în privința potențialului pentru o cooperare extinsă, cât și asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

Cu această ocazie, în acest an, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Autoritatea Română de Gospodărire a Apelor Satu Mare și Asociația economică germano-română pentru Regiunea de Nord-Vest organizează o serie de manifestări.

Astfel, de la ora 10, la complexul ecologic Casa Verde din Grădina Romei va avea loc un simpozion științific dedicat acestei zile, în cadrul căreia vor susține prezentări reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea acestui eveniment.

Totodată, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat un concurs de desen în contextul devizei Zilei Mondiale a Apei 2016 „Apă și locuri de muncă” la care participă elevii de la unităţile de învăţământ din judeţul Satu Mare. Cele mai bune desene vor fi expuse în incinta complexului ecologic Casa Verde din Grădina Romei, câștigătorii concursului fiind premiați de către conducerea societății.

Începând cu ora 12.00, cei interesați sunt așteptați pe platoul din Grădina Romei, unde S.C. Apaserv Satu Mare S.A. va avea un cort publicitar, reprezentanții societății oferind informații legate despre activitatea societății, despre procesul de producție a apei potabile și importanța acesteia.

De la ora 13.00 în Grădina Romei va avea loc un mini-cross la care pot participa elevii prezenți la manifestări.

De asemenea, pe data de 22 martie 2016, între orele 8.00-15.00, se va organiza Ziua Porţilor Deschise în cadrul căreia grupuri de elevi însoțiți de cadre didactice pot vizita Uzina de Apă Mărtinești şi Staţia de Epurare Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts