More


  Se pun bazele Asociaţiei culturale Ţara Oaşului

  - Advertisement -

  tara-oasului

  La restaurantul CRENGUŢA din Satu Mare liderii oşenilor din Ţara Oaşului, coordonaţi de VASILE LUCUŢ – administratorul S.C. UNICARM VETIŞ, s-au întâlnit, de lăsatul secului, la prima consfătuire în vederea înfiinţării unei Asociaţii culturale a Ţării Oaşului. La această reuniune au participat şi câteva formaţii artistice tradiţionale oşeneşti, care au antrenat participanţii la o învârtită tradiţională oşenească autentică.

  Alături de acest grup de iniţiativă s-a aflat şi IOAN CIUPAC – în calitate de locuitor al Turţului şi nu neapărat în calitate de primar. Domnia sa a precizat că apreciază acest proiect al liderilor oşenilor, prin intermediul căruia vor fi readuse în actualitate multe din tradiţiile şi portul oşenesc autentic. De asemenea, Ioan Ciupac a apreciat ideea potrivit căreia în fiecare an, sub tutela acestei Asociaţii, să fie organizată ZIUA OŞENILOR şi a promis că până de Paşti va construi în Turţ o ciupercă tradiţională oşenească.

  VASILE LUCUŢ – administratorul S.C. UNICARM VETIŞ, a mai precizat printre altele că prima mare acţiune a oşenilor se va axa pe sâmbra oilor tradiţională, din gospodăriile oşenilor, şi nu neapărat pe Sâmbra oilor de la Certeze. Informaţii detaliate legate de această primă consfătuire a liderilor oşenilor din Ţara Oaşului veţi putea afla din emisiunea INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, care va fi difuzată la NORD VEST TV , vineri 18 martie, de la ora 20.45.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img