More


  Se zvoneşte prin ziare…

  • Sute de cetăţeni români şi-au postat, pe site-ul maisimplu.gov.ro, nemulţumirile referitoare la birocraţia excesivă. Site-ul a fost creat de Guvern, în proiectul „Maşina de tocat hârtii”. Din cele 300 de nemulţumiri, cele mai multe vizează Ministerul de Interne. Printre altele, cetăţenii se întreabă de ce statul îi pune să plătească pentru cartea de identitate care este obligatorie.
  • Numărul miliardarilor din întreaga lume a scăzut anul trecut, dar şi averea medie a acestora. Potrivit publicaţiei americane „Forbes”, topul bogaţilor planetei este condus de Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 75 de miliarde de dolari. Ion Ţiriac este singurul român care figurează în topul „Forbes”, cu o avere estimată la 1,12 miliarde de dolari.
  • Statisticile arată că între 1.500 şi 1.800 de oameni mor anual în România de cancer pulmonar provocat de radon, iar gazul radioactiv este prezent în marea majoritate a caselor românilor. În ciuda pericolului, doar o mână de cercetători clujeni studiază cu atenţie fenomenul confirmat la nivel mondial.
  •  O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de şeful misiunii pentru România, Reza Baqir, a început o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a realiza o evaluare a economiei. Oficialii FMI se vor întâlni cu autorităţile, reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, asociaţiei oamenilor de afaceri, ai mediului academic şi cu bancheri.
  • Pregătirile finale pentru Jocurile Olimpice avansează cu viteza melcului. Bazele sportive care vor găzdui întrecerile sunt aproape gata, însă multe alte probleme par de nerezolvat pentru brazilieni: poluarea din Golful Guandabarra, virusul Zika, criza politică, reducerile bugetare şi interesul scăzut al publicului.
  =

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img