More


  Sutele de milioane de euro, la orizont

  - Advertisement -

  Din luna mai se vor putea propune deja primele proiecte pentru obținerea finanțărilor pe proiecte europene transfrontaliere

  milioane

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o dezbatere publică pentru stabilirea criteriilor pe care vor fi alocate sute de milioane de euro în perioada care urmează, în baza proiectelor de dezvoltare trasnfrontalieră România – Ungaria. Din luna mai se vor putea propune deja primele proiecte pentru obținerea finanțărilor.

   

  Primul pas a fost făcut

                  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România — Ungaria, a lansat în consultare publică, de luni, propunerea de Ghid al solicitantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte strategice din cadrul Programului Interreg V-A România — Ungaria.

                  Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare din România și Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

  Buget cu multe milioane

                  Bugetul total al programului este de 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. În perioada 2014-2020 vor putea fi finanțate proiecte strategice pe 4 axe prioritare, în domeniile protejării în comun și utilizării eficiente a valorilor comune și resurselor (cooperare în domeniul valorilor comune și resurselor), îmbunătățirii mobilității transfrontaliere durabile și eliminării blocajelor (cooperare în domeniul accesibilității), îmbunătățirii ocupării forței de muncă și promovării mobilității forței de muncă transfrontaliere (cooperare în domeniul ocupării forței de muncă) și îmbunătățirii serviciilor de îngrijire a sănătății (cooperare în domeniul sănătății și prevenției bolilor).

                  Bugetul total destinat finanțării proiectelor strategice este 111,258,043 euro, din care 94,569,336 euro reprezintă finanțare nerambursabilă FEDR. Primul apel pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat în luna mai a anului 2016.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img