Teatrul din Carei, deschis în această lunăteatru

Teatrul din Carei se va deschide în această lună, printr-un spectacol al maestrului Tudor Gheorghe. În schimb, nu vor fi tăieri de panglici și nici discursuri ale unor politicieni. Cel puțin aceasta este poziția primarului municipiului Carei, Kovacs Eugen. La polul opus, la Satu Mare se mai lucrează încă la redeschiderea Teatrului.

Fără deschidere pompoasă
Teatrul din Carei – reabilitat din fonduri europene, va fi deschis în această lună. Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a declarat că nu se are în vedere organizarea unei festivități de inaugurare, pentru a nu se interpreta ca fiind o mișcare pentru a aduna capital politic. În schimb, noua sală de spectacole va fi deschisă printr-un spectacol al maestrului Tudor Gheorghe, care revine în 31 martie la Carei. ”Nu ne-am gândit încă să îl inaugurăm oficial pentru a nu se interpreta politic. Teatrul este gata și se pot face deja spectacole. S-a depus și documentația la Pompieri. În 31 martie va fi deja primul spectacol, când va reveni la Carei Tudor Gheorghe”, a spus Kovacs Eugen.

Condiții de maximă siguranţă
Teatrul din Carei putea fi deschis mult mai repede, dar Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat măsuri suplimentare de securitate la incendiu. Concret, s-a cerut montarea unei perdele de apă. ”S-a cerut ca și o măsură de prevenție instalarea unei cortine de apă, care să despartă scena de spectatori. Aceasta a fost o investiție destul de consistentă. Este o măsură de siguranță. (…) Toate măsurile de securitate, potrivit proiectului european, au fost respectate. Dar în urma tragediei din Clubul Colectiv s-a venit cu această solicitare suplimentară, pe care noi am respectat-o”, a declarat directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu.

Satu Mare mai așteaptă
În schimb, la Satu Mare, clădirea reabilitată a Teatrului de Nord se va deschide cel mai devreme în luna mai. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acuză fosta conducere a municipiului pentru că i-ar fi scăpat anumite aspecte în proiect. Fapt ce ar fi provocat aceste întârzieri. ”Acum am găsit noi varianta ca să îi finanțăm suplimentar, ca să își poată rezolva problemele luminilor și a sursei de curent. Pentru că nu se poate să nu funcționeze dacă nua u toate acestea. Dar am găsit varianta corectă. Cu toate că eu puteam să spun stop! Ați greșit și luați bani de la UDMR, că voi ați făcut proiectul și voi l-ați dat cui l-ați dat. Nu mai intru în amănunte”, a declarat Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts