More


  A început Capacitatea!

  =

  a-inceput-capacitatea

  Peste 153.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină probele din cadrul Evaluării Naționale, care a început luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. Prima probă, după cum era firesc, a fost la limba şi literatura română.

  Primul subiect a avut două cerinţe, una legată de analiza poeziei “Salcâmi”, de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine speciei pastel. Elevii pot primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect. La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment din materialul «Grădina pierdută a Edenului»: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinaş. Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

  Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie. În acest an, lucrările absolvenților de clasa a VIII-a vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cel în care s-a dat proba. Notele obţinute la examen sunt importante doar pentru elevii care vor să intre la licee bune. De reţinut: examenul de Capacitate nu se pică, indiferent de media obţinută.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img