More


  Bloc pericol public în Satu Mare

  - Advertisement -

  IMG_4062-(1)

  Un bloc cu zece etaje – situat pe Aleea Jiului din cartierul Micro 14 – este într-o stare avansată de degradare. Deja cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare au intervenit de două ori pentru a îndepărta bucăți de perete care se desprind.

  Locatari disperați
  Președintele Asociației de locatari, Gabriela Menesi, a spus că încearcă încă din 2009 să obțină fonduri pentru reabilitarea blocului. Dar dosarul ar fi mereu amânat. Singurul care s-a implicat mai serios ar fi fost primarul Dorel Coica. Acesta ar fi asigurat depunerea dosarului pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dar din cauza unor greșeli ale unor funcționari din Primărie s-a ratat proiectul. Mai exact, au făcut un proiect tehnic care nu a corespuns cu realitatea. Au spus-o specialiștii din cadrul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest Cluj. ”Din păcate, blocul nostru este într-o stare foarte avansată de degradare. Cei de la Pompieri au venit deja de două ori și ne-au ajutat că trebuiau să dea jos tencuiala. Eu am depus documentație către Pompieri că acest bloc este într-o stare foarte avansată de degradare”, a spus Gabriela Menesi.

  Angajații Primăriei, răspuns ”interesant”
  Colac peste pupăză, ”specialiștii” din Primăria Satu Mare le-ar fi spus locatarilor să își rezolve problema din banii lor. Adică, tot personajele care ar fi ratat documentația tehnică. ”Cei de la Primăria Satu Mare ne-au spus să luăm noi măsurile aferente. Nu știu cum s-au gândit la asta, mai ales că în acest bloc stau 80% pensionari, de vârsta a treia și a patra, căci majoritatea sunt între 70 și 90 de ani. Nu știu dacă dintr-o pensie de nici o mie de lei să poată contribui să facem noi reabilitarea blocului”, a spus Menesi.

  IMG_4054

  Primăria, prinsă cu minciuna
  Pentru că au tot fost amânați din 2009, Gabriela Menesi a sunat la Ministerul Dezvoltării, de unde i s-a spus că nici vorbă să fi fost trimis dosarul înainte de anul 2010. ”În 2009 ne-au spus că o să intre în reabilitare, dar de atunci ne-au tot amânat, spunând că este blocul mare. În 2009 am sunat la Minister și mi-au spus că nici măcar nu a ajuns dosarul nostru la București”, a acuzat Gabriela Menesi.

  Locatarii spun că pericolul este unul iminent. ”Acum două zile a picat o bucată mare de tencuială și era să pice pe o fetiță, noroc că era o distanță de un metru. Dar văd că tot nu interesează pe nimeni. Este ușor să stai într-un birou și să punem dosarul de o parte. Dar dacă se întâmplă ceva, atunci cine răspunde?! Ei o să spună că noi suntem responsabili”, a mai spus Gabriela Menesi. Sătui de atâta așteptare, cei 88 de proprietari au vrut să refacă blocul din banii lor. Doar că, colac peste pupăză, documentația tehnică efectuată de ”specialiștii” Primăriei Satu Mare este incorectă. Așadar, șah mat!

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare