More


  Din dragoste pentru tricolor!

  - Advertisement -

  din dragoste pentru tricolor

  Simbolul național, puterea românilor în momentele grele, dar și în cele de glorie, a fost sărbătorit ieri la Satu Mare. ”Ziua Drapelului Național” a fost marcată ieri în Centrul Nou din municipiul Satu Mare.

  Evenimentul a început cu salutul subprefectului Alfatter Tamas către garda militară prezentă. A urmat apoi o alocuțiune rostită de Paula Virag, despre importanța și semnificația drapelului și a zilei în care acesta este sărbătorit. Moment solemn a fost acela când drapelul a fost înălțat pe catargul din Piața 25 Octombrie, după ce subprefectul Altfatter Tamas, preşedintele Consiliului Judeţean Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor și viceprimarii Doina Feher şi Adrian Albu l-au sărutat.

  „Momentul de azi a fost unul deosebit, când administrația publică locală, mă refer la Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean dar și Garnizoana împreună cu Instituția Prefectului au reușit să organizeze acest eveniment. Evenimentul de azi are rădăcini în anul 1848 iar din 1998, în 26 iunie, în fiecare an, în fiecare unitate administrativ-teritorială, este sărbătorit evenimentul dedicat Zilei Drapelului”, a declarat subprefectul Altfatter Tamas.

  Președintele Consiliului Județean Pataki Csaba consideră că drapelul trebuie respectat în fiecare zi din an, nu doar în data de 26 iunie.

  „În viața românilor, de mai bine de un secol și jumătate, această simbolistică, indiferent ce regim a fost, indiferent dacă țara era împărțită sau unită, aceste trei culori au fost sfinte în viața românilor. Drapelul trebuie cinstit indiferent dacă este iunie sau orice altă zi din an. Tebuie să ne trăim viața cu respect față de aceste trei culori și față de țara în care trăim”, a spus președintele CJ, Pataki Csaba.

  Kereskenyi Gabor a participat pentru prima dată la un astfel de eveniment în calitate de edil al municipiului.

  „În viața fiecărei nații, fiecărui popor, drapelul are o simbolistică aparte. Azi, 26 iunie cu ocazia Zilei Drapelului Național, am participat împreună cu celelalte oficialități locale și județene la această sărbătoare”, spune primarul Kereskenyi Gabor.
  Încheierea a fost făcută de Garda de Onoare, care a defilat în fața tuturor celor prezenți.

  Semnificaţia culorilor drapelului
  Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

  Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.

  Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img