More

    DRÄXLMAIER investește în viitorii specialiști

    IMG_5934

    Tot mai mulți tineri români învață meserie în cadrul sistemului de învățământ dual implementat în cadrul școlilor profesionale. DRÄXLMAIER Group susține dezvoltarea acestui sistem performant în România încă din 2012, iar primii absolvenți au devenit deja angajați în cadrul grupului.

    DSCN1208

    Sistemul dual este adresat elevilor absolvenți de clasa a VIII care doresc să învețe meserie punând accent în egală măsură pe teorie și practică. Cu sprijinul companiei, tinerii învață tot ce este necesar pentru ca, la finalul celor trei ani de studiu, să obțină o calificare profesională și să poată să-și desfășoare activitatea direct în producție, fără pregătiri suplimentare.

    DSCN1215b

    “Ne-am implicat în proiectul școlii profesionale încă de la prima inițiativă apărută în România și de atunci am construit colaborări durabile cu licee din toate orașele în care DRÄXLMAIER își desfășoară activitatea. Acum avem elevi în Brașov, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Pitești. O mare parte dintre cei care au absolvit lucrează deja alături de noi în companie. În ultimii ani, DRÄXLMAIER Group a cunoscut o dezvoltare masivă în România, astfel că nevoia de profesioniști a crescut. În cadrul sistemului dual, compania se implică în organizarea curriculei, selectarea elevilor, asigurarea atelierelor de studiu și practică, atât în cadrul liceelor, cât și în cadrul fabricilor noastre”, declară Nicoleta Carlugea, director Resurse Umane Europa de Sud – Est al DRÄXLMAIER Group.

    Sistemul dual la Colegiul Ion I.C. Brătianu
    În Satu Mare, partenerul companiei este Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ”Ion I.C. Brătianu”. În anul școlar 2015 – 2016 s-a deschis o clasă de operatori CNC, în care și-au început studiile 13 elevi. Pe lângă faptul că tinerii beneficiează de o educație practică de înaltă calitate sub supravegherea profesioniștilor dedicați din cadrul companiei, ei primesc o bursă privată de 200 RON/lună – în plus față de cei 200 RON de la stat, transport gratuit de la școală la locul de instruire și retur, plus echipament de protecție.

    “Colaborarea cu firma DRÄXLMAIER este deosebit de benefică. Elevii care efectuează practica în cadrul companiei au ocazia să se familiarizeze cu tehnologii moderne și cu mediul de lucru din întreprindere. Bursa acordată de companie constituie un stimulent important pentru elevi și pentru părintii acestora”, susține Daniela Marița, directorul Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ”Ion I.C. Brătianu”.

    Tinerii au șansa să învețe meserie în cadrul companiei DRÄXLMAIER și să lucreze chiar cot la cot cu angajații companiei. “Îmi doresc să învăț o meserie, ca să am un loc de muncă sigur atunci când termin școala. Îmi plac automobilele și mi se pare fascinant să vezi în interiorul unui automobil de lux piese la care am contribuit și eu. Am fost cu toții încântați de faptul că am avut asigurat transportul de la școală la companie, am primit o masă caldă și am văzut cum se aplică cunoștințele teoretice în practică“, spune Soos Sebastian, unul dintre elevii care au ales acest tip de studiu alături de DRÄXLMAIER.

    În anul școlar 2016 – 2017, DRÄXLMAIER împreună cu partenerul său înființează o nouă clasă a IX-a pentru operatori CNC, destinată unei noi generații de elevi. Cei care se înscriu vor trece printr-o procedură de selecție coordonată de reprezentanți ai școlii, împreună cu cei ai companiei.

    Persoanele interesate pot afla detalii despre înscriere și admitere apelând la secretariatul Colegiului Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ”Ion I.C. Brătianu”.

    Despre DRÄXLMAIER Group
    DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

    Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2014, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro.

    Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla și Volkswagen.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE