More


  Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare – Amați, ediția I

  =

  FESTIVALUL

  Duminică, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul  Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, s-a desfăşurat la Căminul Cultural din localitatea Amați prima ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

  În deschiderea evenimentului au vorbit: primarul Comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo și părintele paroh din localitatea Amați, Viorel Marc.

  De asemenea, au participat Asociația Culturală Borokagyoker și reprezentanții Ţării Oașului care au adus meșteri populari.

  Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești este multiculturalitatea, iar  programul artistic a fost oferit de artiștii sătmăreni. În program au evoluat: Ansamblul Ceatăra din Carei, Ansamblul Folcloric Csodaszarvas din Agriș, Maria Petca Poptean și Petrică Mureșan.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img