More


  Hram la Mănăstirea Scărișoara Nouă

  =

  Hram Scarisoara

  Mănăstirea ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Scărișoara Nouă din județul Satu Mare și-a sărbătorit vineri ocrotitorul.

  Programul a început în ajunul sărbătorii, desfășurându-se până a doua zi, când a avut loc liturghia celebrată cu ocazia hramului. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a fost cel care a oficiat sfânta liturghie alături de un sobor de preoți, la altarul de vară al mănăstirii. Mii de credincioși au răspuns afirmativ chemării preoților și au participat la hramul mănăstirii.

  ”Mănăstirea ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Scărișoara Nouă a împlinit 25 de ani. Cel de-al 25-lea an al existenței sale este împodobit în chip minunat cu un corp de clădiri pe măsura importanței așezământului, iar biserica mănăstirii a început un nou proces de rectitorire. De sărbătoarea și de hramul mănăstirii se adună câteva mii de credincioși în fiecare an, care iubesc mult mănăstirea și sunt legați mult de această cetate a ortodoxiei, de pe granița de vest a României”, a declarat Preasfințitul Iustin Sigheteanul.

  Cu prilejul zilei sale de naștere, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a primit în dar, de la obștea mănăstirii, o icoană, care îl reprezintă pe Sfântul Ierarh Iosif. La primirea în dar a icoanei, Preasfințitul a dorit să o sfințească de față cu toți credincioșii.

  Toți cei prezenți i-au adresat Preasfințitului numai cuvinte frumoase și de bine.

  ”Îi mulțumim sfântului Ioan Botezătorul, care este patronul duhovnicesc al sfintei noastre mănăstiri, care ne poartă de grijă. Cuvânt de aleasă mulțumire și prețuire aducem Preasfinției voastre pentru dragostea cu care ne înconjurați și pentru binecuvântările pe care le revarsă Dumnezeu în urma rugăciunilor Preasfinției voastre”, a spus părintele Timotei Bel.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img