Școala “Ion Creangă”, reabilitată şi dotatăcreanga

Școala cu clasele I-VIII „Ion Creangă” din Satu Mare a fost modernizată și dotată cu echipamente ultramoderne. Conferința finală de închidere a proiectului a avut loc ieri, în Sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare. La eveniment au participat cei doi viceprimari, Doina Feher și Adrian Albu, respectiv liderul de proiect Luminiţa Surulescu. De noile dotări se vor bucura cei 572 de elevi, respectiv cadrele didactice şi personalul auxiliar.

Jumătate de milion de euro
Valoarea totală a proiectului a fost de 2.454.755,39 lei. În cadrul acestui proiect au fost înlocuite ferestrele din lemn cu tâmplărie PVC, pereții au fost izolați termic, au fost schimbate ușile de intrare în clădire, corpurile de încălzire au fost la rândul lor înlocuite, iar sistemul de iluminat din interiorul clădirii, modernizat.

Dotări de sute de mii de lei
Totodată, în cadrul proiectului a fost echipat un cabinet multimedia cu: calculatoare (30), server (1); monitoare (31), switch (23); laptop (2); o multifuncțională laser; pachet de prezentare interactiv; aplicație software pentru limbi străine; sistem de evaluare electronic; mese pentru calculatoare (30) și scaune ergonomice (30).

De asemenea, au mai fost achiziționate; microscop binocular (1); cameră digitală pentru microscop (1); stație meteo portabilă (1); trusă pentru laboratorul de fizică (1); trusă pentru fiziologia plantelor (1); glob geografic 3D (3); schelet uman (1); set de roci și minerale (5 seturi); planșe pentru cabinetul de geografie (2); planșe murale pentru laboratorul de chimie (8); alimentatoare, ampermetre, voltmetre (5); colecție de softuri pentru învățământul primar și gimnazial. Valoarea totală a dotărilor se ridică la suma de 148.313,91 lei+TVA.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts