More


  Turnul de fildeş

  - Advertisement -

  „Turnul de fildeş” a devenit un loc de refugiu pentru paranoici, egoişti, mercenari politici…, care-şi duc viaţa în lumea lor plină de viziuni false susţinută de adepţi făţarnici de „credincioşi”. Foştii imperatori ai lumii „sunt copii mici” pe lângă aceşti „ terchea-berchea”, care încurcă bunul mers al vremurilor. Ei se „ bagă-n seamă „ în domeniile în care nu se pricep, fac istericale pentru că nu-şi pot impune soluţiile neştiinţifice, fac „ ochi de broscoi” şi se-nroşesc la fel ca iguanele. Nu vor să audă de soluţiile profesioniştilor, pe care de fapt nici nu le înţeleg, îşi pun „ochelarii de cal” şi merg înainte ca „ personalul de Buftea”.

  ` Oamenii inteligenţi se feresc din calea paranoicilor, care trec peste toate ideile bune cu tăvălugurile: ignoranţei, prostiei şi infatuării. Se spune că din cauza lor, a grandomaniei de care suferă, România a ajuns într-o stare asemănătoare cu aceea din perioada interbelică. Nu reuşim , după mai bine de 25 de ani, să ne coagulăm forţele pentru a renaşte ca „ pasărea Phoenix din propria cenuşă”. Frământările politice şi politizarea excesivă a instituţiilor au înlăturat pe foarte mulţi profesionişti, iar eşecurile din societate se transformă în drame şi chiar în pierderi de vieţi omeneşti. Asistăm la o adevărată „cruciadă” împotriva „oamenilor de bună credinţă”, care şi-au consolidat prin rezultate remarcabile funcţia de mare responsabilitate socială. Totuşi, mercenarii politici, care coboară printre semenii lor din „turnul de fildeş”, terfelesc şi aruncă tot felul de acuzaţii nefondate în obrazul celor care timp de câţiva ani s-au străduit din punct de vedere profesional să implementeze proiecte viabile pentru semenii lor.

  „ Nodul în papură „ este misiunea lor centrală speculativă. Aceşti mercenari politici se cred infailibili. Ei doresc cu orice preţ să „demoleze” personalităţi bine ancorate în spaţiul public. Scopul lor este acela de a-i înlătura din posturile-cheie pe cei mai buni ca ei, pentru ca ulterior, în locul lor, să-i „planteze” pe acoliţii lor. De ce trebuie să genereze un astfel de „circ mediatic” aceşti mercenari politici ? Oamenii inteligenţi vor pleca oricum din faţa acestor parveniţi, străini de interesul naţional. Electoratul a votat…, „dar cine-mparte, parte-şi face !”. Oare nu s-ar impune aici nişte reglementări juridice, care să stabilească, în funcţie de rezultatul alegerilor, noua structură de conducere a comunităţilor ?

  Câţiva sătmăreni inteligenţi s-au gândit să-i pună sub „lupa” analizei şi pe aceşti mercenari infatuaţi, pentru a oferi publicului larg şi câteva din greşelile lor, din comportamentul lor de culise, ipocrit şi deşănţat. Nu de alta, dar poate „duşul rece” al zicalei: „ Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face ! “ îi va readuce cu picioarele pe pământ…Nimeni nu este perfect! După această analiză minuţioasă, acestor ” lupi moralişti” le va fi luată „blana de oaie” sub care încă se ascund pentru a prosti şi induce în eroare poporul. Avertismentul lui Grigore Alexandrescu, din fabula „Lupul moralist” , este foarte actual şi poate-poate le va da de gândit locuitorilor din „turnul de fildeş” al Democraţiei: „ Gândiţi-vă că poate veţi da cuvânt odată/ La-nalta judecată “.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img