More


  Preşedinţi noi, proiecte promiţătoare!

  - Advertisement -

  emisiune

  Emisiunea ”Politica sătmăreană” dorește să îi țină la curent pe sătmăreni cu tot ceea ce se petrece în județ, din punct de vedere politic. Totodată, Mircea Govor, moderatorul emisiunii, dorește conștientizarea politicienilor cu privire la faptul că politica este cea care poate duce la bunul mers al societății. Prezenți în studioul Nord Vest TV, în cadrul emisiunii ”Politica sătmăreană”, Ioan Opriș, președintele Partidului Mișcarea Populară și Ioana Bran, președintele organizației de tineret a Partidului Social Democrat, au dezbătut diverse teme, principale fiind importanța tinerilor în lumea politică și proiectele pe care aceștia le-au pregătit împreună cu echipa pe care o coordonează.

  O femeie la cârma organizației TSD Satu Mare
  Cu puțin timp în urmă, tinerii social-democrați, din județul Satu Mare, și-au ales un nou lider în preluarea conducerii organizației din care fac parte. Ioana Bran a fost aleasă pentru a sta la cârma organizației de tineret a Partidului Social Democrat. Aceasta a fost invitată marți, în cadrul emisiunii ”Politica sătmăreană”, unde a discutat despre noua ei funcție și despre năzuințele pe care le are din poziția pe care o ocupă în momentul actual.
  ”Cum aș putea să mă simt decât cu forță de muncă şi conștientă de activitatea care urmează, responsabilă și  dornică de a face treabă?! Este un pas politic important pentru mine, dar este și o responsabilitate foarte mare. Suntem conștienți că urmează alegerile parlamentare unde, ca în fiecare campanie, tineretul muncește și este foarte implicat. Tinerii sunt obișnuiți să muncească, sunt conștienți de ceea ce urmează, și avem aceeași viziune în ceea ce privește țelurile noastre. Eu cred că mergem în direcția cea bună”, a spus Ioana Bran, președintele TSD Satu Mare.
  Este bine știut faptul că Partidul Social Democrat, pe plan național, dorește să facă un pas în față, respectiv revitalizarea partidului prin atragerea tinerilor capabili, dornici de muncă și dezvoltare atât proprie, cât și în folosul comunității.
  ”Mesajul pe care Partidul Social Democrat dorește să îl transmită este acela că se doresc oameni noi în aceste alegeri, mulți tineri și femei, oameni care să vină dintr-un anumit domeniu, dar cel mai mult se dorește întinerirea listelor”, a spus Ioana Bran.
  În ceea ce privește ocuparea unei funcții semnificative în Parlamentul sau ministerele României, președintele TSD Satu Mare, Ioana Bran mărturisește că la obiectivul acesta, firește, râvnește orice organizație.
  ”Fiecare organizație de tineret își dorește să facă acest pas. Să simțim că se apreciază modul nostru de gândire, avem și noi idei, viziuni și un cuvânt de spus. De foarte multe ori, punctul nostru de vedere pliază foarte bine cu realitatea”, a mai spus președintele TSD.

  Fuziunea dintre UNPR și PMP sună promițător
  După cum se știe, procesul de fuziune prin absorbție a Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) de către Partidul Mișcarea Populară (PMP) a avut loc anul acesta, în luna iunie, în cadrul congreselor de fuziune ale fiecăruia dintre cele două partide.  Președintele PMP, la nivel județean, Ioan Opriș a dorit să își expună proiectele pe care le are, de acum înainte, în cadrul acestei noi funcții. Invitat în cadrul emisiunii ”Politica sătmăreană”, alături de Ioana Bran, acesta a vorbit despre noile sale proiecte.
  ”În protocolul de fuziune o parte din proiectele UNPR s-au combinat cu proiectele PMP. Acestea, împreună, vor forma noul program al partidului și forma de guvernare la care se lucrează. Începând cu luna septemebrie se vor face propuneri pentru programul de guvernare 2017-2021. Acolo, bineînțeles, vor fi prinse și o parte din proiectele venite de la UNPR, vor fi eliminate unele proiecte pe care PMP le-a propus. Se va face un program bine închegat!  Pe ultima sesiune parlamentară se susține legea primului job, inițiativă a UNPR-ului, prin care se stimulează încadrarea în muncă a tinerilor. Prin aceasta se încurajează angajatorul să angajeze tineri . Pe de altă parte, este programul venit din partea PMP cu privire la reforma în sănătate care e agreat și de UNPR. Deocamdată, acestea sunt cele două proiecte majore cu care merge noul partid în noua sesiune din toamnă”, a spus Ioan Opriș, președintele Partidului Mișcarea Populară.

  Politicienii sunt responsabili de viețile sătmărenilor
  Mircea Govor, moderatorul emisiunii ”Politica sătmăreană”, omul cu o amplă experiență politică, este de părere că, pentru bunul mers al societății și pentru ca sătmărenii să beneficieze de o viață prosperă, este nevoie de o politică extrem de eficientă și calitativă. Totodată, Mircea Govor este un foarte mare susținător al tinerilor care doresc să intre, sau se află deja, în lumea politică, crede că ajutându-i și susținându-i pe aceștia se face un foarte mare pas, înspre bine, pentru lumea în care trăim. ”Opinia publică trebuie să vadă că prin politică se întâmplă multe în Satu Mare. Se întâmplă lucruri bune, lucruri mai puțin bune, dar în general politicienii sunt cei care sunt responsabili de viața cetățenilor, prin deciziile și hotărârile pe care le iau atât în consiliile județene, cât și în cele locale sau comunale. Viața politică de zi cu zi îi interesează pe sătmăreni, deoarece aici trăim și aici ne desfășurăm activitatea.”, a spus Mircea Govor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img