More


  Scutirile de la plata impozitelor pentru soţiile veteranilor de război

  - Advertisement -

  Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Fiscal pentru a reintroduce facilităţile fiscale acordate veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

  ”În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, se va aplica scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere”, informează Guvernul.

  Potrivit sursei citate, pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere.

  În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deţinută de categoriile sus menţionate şi de soţii sau soţiile acestora, nu şi terţilor.

  Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autorităţile locale au obligaţia să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soţii/soţiile persoanelor mai sus menţionate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img