Zboruri internaționale de pe aeroportul sătmărean5950-785784

Reducerea tarifelor, aceasta a fost cerința principală a companiei de zbor Wizz Air pentru a da drumul zborurilor internaționale de la Aeroportul Internațional Satu Mare. După ce, în urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba a declarat care sunt condițiile impuse de compania internațională de zbor pentru a înființa zboruri low-cost din municipiul Satu Mare, ieri discuția a prins amploare.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Satu Mare, consilierii au luat în calcul cerințele companiei aeriene și au votat pentru reducerea tarifelor percepute de administrația din cadrul aeroportului.

”Un plan tarifar mai prielnic operatorilor ne generează posibilitatea de a extinde activitatea acestui aeroport. Sper ca într-un timp foarte scurt să putem continua dezvoltarea activității acestui aeroport”, a spus Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, actual consilier județean, Adrian Ștef în luarea de cuvânt a subliniat faptul că aceste negocieri se poartă de mai mult timp.

”Mă bucur foarte mult că am reușit să convenim la reducerea acestor taxe. Știți foarte bine că am mai avut această discuție și în mandatul trecut. S-a produs atunci o amânare, aveam același lucru în vedere, în momentul în care devenea atractiv puteam să purtăm negocieri și cu alți operatori de zbor. Lucru care s-a și întâmplat, deoarece aceste negocieri sunt deschise de cel puțin un an de zile. Eu cred că, astfel, reducând aceste taxe, poate reușim chiar din acest an să avem zboruri noi și, bineînțeles, pe urmă să ne gândim serios să dezvoltăm acea colaborare și să cantonăm acel operator de zbor la Satu Mare. Să profităm de acest moment, Baia Mare aflându-se în lucrări cred că putem să transferăm pasagerii de la Baia Mare aici, la Satu Mare, atât pe cursele interne, cât și pe cele externe”, a spus consilierul județean Adrian Ștef.

Atât președintele Consiliului Județean, cât și consilierii județeni au înțeles importanța respectării și încadrării în cerințele companiei, astfel că au făcut un prim pas în față. Amenajarea unei parcări a fost, de asemenea, o altă cerință a companiei, președintele Pataki Csaba afirmând că amenajarea acesteia se va putea realiza cât de curând.

Ideea înființării zborurilor low-cost, naționale și internaționale, prinde contur, iar posibilitatea ca sătmărenii să se bucure în curând de acestea este tot mai mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts