Zilele Culturale Maghiare Partium, încheiate cu succespartium

Organizatorii principali ai Zilelor Culturale Maghiare Partium, zile care s-au încheiat cu puțin timp în urmă, au dorit să își exprime public părerea despre modul în care s-a desfășurat evenimentul din acest an.

Principalii organizatori ai evenimentului au inițiat o conferință de presă în care s-au declarat mulțumiți de cele 10 zile de culoare și diversitate. În luarea de cuvânt, primarul municipiului Satu Mare, unul dintre organizatorii evenimentului, a subliniat faptul că sătmărenii sunt mulțumiți de Zilele Culturale Maghiare Partium din acest an.

”A fost o ediție cam obositoare, mai ales pentru noi care am fost și organizatorii acestui eveniment. Eu consider că nu este ușor să umpli un interval de 10 zile cu programe calitative, deși cred că am reușit acest lucru. De la sătmărenii care au participat la aceste zile am primit numai feedback-uri bune, aceștia s-au simțit bine, s-au distrat și cred că fiecare sătmărean a reușit să găsească un program pe placul lui”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Peste 70.000 de persoane au participat la acest eveniment, datele fiind prezentate de către organizatori tot în cadrul conferinței de presă.

”Cred că am făcut o treabă bună. Doresc să mulțumesc publicului, celor care au participat la eveniment, pentru că an de an participă toate etniile la acest eveniment, nu numai maghiarii. Pentru mine acest lucru înseamnă foarte mult și înseamnă că toți cei care locuiesc în județul Satu Mare respectă acest eveniment, care, după părerea mea, este unul dintre cele mai importante din regiunea nord-vestică a României”, a spus Stier Peter, organizator al evenimentului

Totodată, Zilele Culturale Maghiare Partium s-au desfășurat pe o perioadă de 10 zile, iar organizatorii au mărturisit faptul că se gândesc să scurteze perioada la șapte zile, adăugând un program mai divers și consistent.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts