A început protestul transportatorilor sătmăreni!transportatori3

O parte din firmele de transport, din municipiul Satu Mare, au căzut de comun acord și au organizat ieri un protest în care și-au exprimat nemulțumirea față de tariful crescut în ceea ce privește asigurările obligatorii RCA.

„Suntem nemulțumiți de clasa politică pentru că fuge de responsabilitate. Suntem nemulțumiți de activitatea Guvernului care a lăsat frâu liber companiilor de asigurări să mărească nejustificat prețul la RCA. Suntem aici pentru a protesta împotriva companiilor de asigurări care jecmănesc transportatorii. Vrem să scadă taxa RCA la nivelul la care a fost propus, pentru că asta e munca noastră, activitatea noastră principală, de aici ne câștigăm existența. Dar din cauza firmelor care au crescut prețul la RCA, în mod nejustificat, și asta s-a întâmplat numai și numai cu acordul ASF-ului, a Guvernului în speță, pentru că el a dat frâu liber acestor companii de asigurări, ceea ce pe noi ne-a dus într-o zonă a falimentului … Eu am plătit în februarie un RCA de 5.600 de lei, iar la același camion acuma trebuie să plătesc în jur de 10.000 de lei”, a declarat Ioan Deac, reprezentantul unei firme de transport.

Zeci de tiruri au luat parte la protestul care a început, ieri, în jurul orei 10.00, pe strada Botizului, după care s-au îndreptat spre orașul Livada. Din cauza acestui protest s-au creat ambuteiaje la ieșirea din oraș, iar drumul spre Livada a fost foarte greu de parcurs.

Scopul protestului a fost acela de a-și face vocea și nemulțumirile auzite, aceștia spunând că dacă protestele locale nu rezolvă nimic, în data de 15 septembrie vor organiza un protest național, în fața Palatului Parlamentului din București.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts