More


  ANTIDEMOCRAŢII ?!

  - Advertisement -

  Este de-a dreptul incredibil ce se întâmplă câteodată pe scena politică românească. „ La rampă“ ies ca nişte „ zmei-paralei „ unii politicieni, cu feţele schimonosite de răutate, care fac afirmaţii de-a dreptul antidemocratice. Nu mai departe, zilele trecute un lider politic afirma pe un post de televiziune că îşi doreşte ca partidul dumnealui să câştige alegerile şi să guverneze, dar fără partidul X sau Y. Astfel de aşa-zişi politicieni pot fi denumiţi antidemocraţi şi nu democraţi, care doresc să găsească în mod dictatorial soluţii „ prospere” pentru România. Acest domn antidemocratic împreună cu domniţa sa antidemocratică, de asemenea, confundă disputele politice cu ideea de partid în sine, care are în componenţa sa o mare parte din electoratul român. Cum să excluzi reprezentanţii aleşi ai unui partid cu aliaţii săi cu tot… de la dezbaterea problemelor ţării, când acesta a trecut cu mult peste pragul electoral ?
  Stimate lider şi lideră antidemocraţie ! Cum puteţi face astfel de afirmaţii în presa din România ? Nu sunteţi în stare să vă luptaţi în idei, cu argumente convingătoare, cu liderii unor partide politice din România ? În aroganţa dv. antidemocratică, plină de ură şi injurii „ cu perdeluţă” doriţi să excludeţi anumite partide, care nu vă convin, dar care au profesionişti capabili să ofere soluţii, mai bune decât voi sau împreună cu voi, pentru România. Mi se pare că vorbim de o mare „ calomnie“ când afirmaţi că doriţi să vă faceţi „ jocurile politice” fără anumite partide din România. „ Şeful” unor astfel de politicieni antidemocraţi are probabil „ ochelari de cal „ şi nu doreşte „să vadă” decât ceea ce i-a dictat din umbră o „ epavă politică”.

  Un mare politician român a afirmat în urmă cu câţiva ani, cu mare înţelepciune, după încheierea unor alegeri parlamentare: „ Campania electorală s-a încheiat…Noi, reprezentanţii poporului trebuie să punem pe masa noastră de lucru problemele sociale şi economice ale ţării. Din acest moment, înainte de a veni la masa analizei proiectelor de legi, fiecare să-şi lase haina politică la intrarea în sala de dezbateri. Cele mai bune idei şi soluţii să fie legiferate…pentru ca să putem crea o strategie eficientă pentru prosperitatea României. Disputele politice vă rog să le păstraţi pentru viitoarele campanii electorale !”.

  Chiar aşa, după alegeri, oare nu toţi cei aleşi ar trebui să se ocupe de adevăratele probleme ale României?! Nu să ridice mâna pentru a vota o lege sau o hotărâre pentru că aşa a zis liderul lor politic. Unii ridică mâna şi nici nu ştiu ce votează…pentru că oricum trebuie să voteze cum i se dictează, fie că e bună sau rea soluţia aleasă de parlamentarii bine intenţionaţi. Stimate lider antidemocratic! Sunteţi cumva la grădiniţă şi nu aţi reuşit să vă maturizaţi ? Nu aţi reuşit să scăpaţi de „domnul educator” maliţios din culise, care a căzut de mult în dizgraţia majorităţii românilor ? Aţi uitat că toată lumea ştie că unii antidemocraţi au fost susţinuţi de Puteri nevăzute, despre care n-a avut nimeni curajul să spună nimic în timpul mandatului lor dramatic… uşor dictatorial ? Doriţi să excludeţi partide pentru a împlini dorinţa de răzbunare a unui antidemocrat, care nu a înţeles şi nu înţelege că Democraţia înseamnă PUTEREA POPORULUI şi nu PUTEREA unor reprezentanţi ai unor partide ? Totuşi, le reamintim antidemocraţilor spoiţi cu aura Democraţiei, lupilor „ îmbrăcaţi în haină de oaie”, cuvintele lui Tudor Vladimirescu: „ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor !“.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img