Careiul va avea centură până la sfârşitul anului?centura

Una dintre concluziile care a reieşit în urma întâlnirilor săptămânale dintre conducerile Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare, Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Satu Mare a fost necesitatea discutării şi găsirii unor soluţii cu factorii de responsabilitate din ministerele de resort, în vederea deblocării unor proiecte de importanţă majoră pentru comunitate.

În acest sens, marţi, 30 august 2016, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, au efectuat o serie de vizite în Bucureşti, la sediile mai multor ministere.

Prezenţi la Ministerul Transporturilor, în discuţiile purtate cu domnul secretar de stat Marcel Ioan Boloş s-a vorbit despre varianta de ocolire a municipiului Carei-lucrare executată în proporţie de 90%, achitată în cuantum de 60%, investiția fiind blocată de la începutul acestui an. Această problemă poate fi soluţionată săptămâna următoare (vineri, 9 septembrie 2016), când, la invitaţia secretarului de stat din Ministerul Transporturilor va avea loc o întâlnire la care va participa atât executantul cât şi consultantul lucrării, cărora li se vor comunica soluţiile de continuare a plăţilor, care au fost asumate în discuţiile purtate. Se doreşte finalizarea lucrării până la sfârşitul anului 2016.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts