More


  Codrenii renunță, deocamdată, la protest!

  - Advertisement -

  Layout 1

  Inițiatorul protestului, Mircea Flontaș, a declarat joi în emisiunea “Ora Adevărului”, moderată de Victor Constantinovici, că renunță deocamdată la organizarea unui protest în legătură cu starea drumului Satu Mare – Homoroade, deoarece o asemenea acțiune implică o anumită organizare.

  Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor i-a explicat acestuia care este situația reală și că un protest nu ar rezolva problema.

  ”Un protest alertează autoritățile și probabil că s-ar încerca să se facă ceva. Din punct de vedere legal, Consiliul Județean la ora actuală este legat de mâini și picioare. Atâta vreme cât legislația în vigoare nu îți permite să găsești o cale de urgență pentru a rezolva această problemă, nimeni din actuala conducere a Consiliului Județean, și nici din vechea conducere, nu au curajul să își asume asemenea lucruri”, a declarat Mircea Govor.

  El a explicat că procedura de atribuire a contractelor s-a desfășurat greu tot timpul, însă niciodată o licitație nu a durat cât durează acum.

  ”A început licitația cu câteva luni înainte de a se finaliza contractul cu 7-8 luni. Nimeni nu și-ar fi închipuit că nu o să fie suficient timp ca să parcurgă toată această procedură pentru că sunt foarte multe firme care participă la licitație. Firmele, în general, se cunosc între ele, își cunosc problemele. Unii vin cu prețuri mici, ceilalți îi contestă. După contestație, merge la CNSC (Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților), iar cei de acolo dau răspunsuri evazive pentru că nu au curajul să își asume. Ei spun că ar trebui reluată procedura, după care iar se contestă și răspunsul este, din nou, unul evaziv, după care se ajunge la Curtea de Apel Oradea. În aceste condiții, orice conducere ar fi, nu i se permite să găsească soluții. Astăzi, din punct de vedere legal, nu se poate face nimic. Dacă s-ar face un protest, cei de la Consiliul Județean nu ar avea o soluție”, a declarat Mircea Govor.

  El a subliniat faptul că nimeni nu are curajul să intervină la drum atâta timp cât licitația nu este finalizată, existând riscul de a încălca legea. În actualele condiții, Mircea Govor crede că desemnarea câștigătorului va avea loc doar în luna noiembrie, iar lucrările efective nu vor putea începe decât în primăvara anului viitor.

  ”Eu zic că ar trebui implicat prefectul județului, cei de la Consiliul Județean să apeleze la Primul Ministru. Să găsească o formulă sau să dea o ordonanță de urgență, să existe o cale legală și să fie prevăzute situații de urgență pentru care să se găsească soluții”, a concluzionat Mircea Govor.

  Reprezentantul codrenilor, Mircea Flontaș, a spus că totuși se adună semnături pentru un protest, urmând să se adreseze și prefectului.

  ”Lumea este nerăbdătoare să știe cât timp mai este de așteptat ca acest drum impracticabil să fie recondiționat. Întrebarea este cum va arăta acest drum după temperaturile joase și după trecerea oricărui mijloc de transport, care îl va traversa. Sunt niște gropi de mărimi colosale! Am început să strângem semnături pentru depunerea unei petiții ca să facem această formă de protest cât mai legală, respectiv ca cei doi primari să se poată implica personal. O să ne prezentăm în fața prefecturii și o să vedem”, a spus Mircea Flontaș, reprezentantul cetățenilor.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img