More


  Corupţia este ridicată la rang de vedetă!

  - Advertisement -

  În România, Corupţia a devenit un fel de vedetă. La unele mitinguri, protestatarii au strigat în gura mare, de răsunau mahalalele Bucureştilor: “ Jos Corupţia ! “ sau alte slogane asemănătoare, care ne dădeau impresia sau iluzia, măcar, că un “ fragment “ din Conştiinţa poporului s-a trezit la realitate. De multe ori, Corupţia este folosită pe post de argument negativ, pentru ca România să nu poată beneficia de anumite drepturi europene sau internaţionale. Reprezentanţii unor ţări apreciază că în România nu a fost încă “ eradicată “ corupţia. Nimeni nu ştie ce interese mari se ascund în spatele unor decizii subiective legate de corupţia din România ! Nimeni nu le-a cerut acestor decidenţi rezultatele unor cercetări sociologice legate de stadiul de “ eradicare “ a Corupţiei, să zicem, din ţările membre ale Uniunii Europene. Nimeni nu vorbeşte despre o anumită “ ţintă “ a corupţiei, care ar trebui atinsă într-o anumită perioadă de timp, prin mijloace psihologice moderne, prin iubire şi credinţă în Dumnezeu !

  Este o utopie “ chestia “ asta cu ” eradicarea Corupţiei ! În nicio ţară din lume nu a fost şi nu va fi “ eradicată “ niciodată, pe deplin, corupţia ! Nici decidenţii europeni, care ne judecă, nu ne pot demonstra că în ţările lor a fost rezolvată definitiv problema Corupţiei. “ Din scrierile lui Pitagora “ am aflat de un îndemn înţelept, care poate fi considerat o replică dată oponenţilor României, care aproape în orice discuţie de negociere, legată de România, invocă acest cuvânt, magic pentru ei, care poartă numele de Corupţie: „ Nu încerca să vindeci un popor mare şi corupt: cangrena nu se poate vindeca “.

  În foarte multe editoriale am inserat definiţiile anumitor cuvinte, pe care foarte mulţi dintre noi le folosesc cu mândrie faţă de ceilalţi, fără să fie cunoscut pe deplin înţelesul acestora. În anumite grupaje de ştiri se vorbeşte cu multă înverşunare de anumite faţete ale Corupţiei. În mintea unora aceasta s-a transformat într-un “balaur “ cu zeci şi sute de capete. Există analişti români, care afirmă că noi proiectăm, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, o imagine deformată a realităţilor româneşti legată de Corupţia din România. Observatorii europeni preiau şi aceste informaţii dramatice, care sunt “ croşetate“ artificial în jurul stadiului actual al Corupţiei din România.

  Din unele definiţii reiese faptul că vedeta noastră Corupţia înseamnă: “ Abaterea de la moralitate, de la cinste, de la datorie. Desfrânare, depravare…”. Să nu-mi spuneţi, stimaţi decidenţi, din unele ţări europene sau din alte ţări, că acasă la dv. au fost eradicate: desfrânarea şi depravarea ! Vă rog… să nu-mi spuneţi că în ţările dv. cinstea a ajuns mai mare decât Corupţia…de care tot vorbiţi cu atâta nesaţ şi patimă ! Vă rugăm să ne spuneţi cum staţi cu moralitatea, cu virtuţile morale, cu cinstea, mai ales cu CINSTEA, faţă de semenii dv. din alte ţări membre ale U.E. ? Nu cred că “Doamna“ Corupţie din România este mai urâtă decât Corupţiile din ţările dv! Da, dv. faceţi parte din aceste ţări, care se uită “ de sus “ la ţărişoara asta, România, pe care unii o consideraţi “ Colonie “… Egoismul dv. este susţinut de această acuzaţie exagerată, denumită Corupţie, pe care o aruncaţi mereu ca o “ghilotină “ asupra poporului român. De ce vă mai miraţi când unele ţări membre ale U.E. vor să vă părăsească „ bărcuţa „ voastră hrăpăreaţă ? Vă temeţi de concurenţă, aşa-i ! Vă este frică de posibila concurenţă a capitalurilor româneşti, de libera circulaţie a mărfurilor, serviciilor şi a persoanelor…? Oare, Mama Corupţiei nu s-a născut în ţările voastre ? Cine a plantat „ progeniturile „ Mamei Corupţii în micile ţări aflate la periferia marilor voastre imperii financiare ? Nu uitaţi cuvintele lui PITAGORA: “ Lucrul cel mai ruşinos al unei stăpâniri este pândirea şi iscodirea oamenilor . Viaţa cumpătată, în slujba binelui şi a dreptăţii, trebuie să stea la baza…” Uniunii Europene… pentru că numai aşa ea va deveni demnă şi respectată de Inteligenţa mileniului III !

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img