Evaluarea Ministerului Educației va derula la Satu Mareinspectorat

Românii sunt obișnuiți cu teoria excelentă, însă când vine vorba de practică lucrurile se schimbă. Din această cauză Ministerul Educației a demarat, săptămâna aceasta, evaluarea inspectorilor școlari generali. Așadar, evaluarea are în vedere verificarea aspectelor care țin de asigurarea calității de management educațional și audit financiar.

Echipe mixte de la minister sunt trimise, pe teren, în întreaga țară
Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, a transmis un mesaj în care subliniază faptul că se vor face verificări minuțioase.

“Pana acum, aceste evaluari nationale se faceau in birourile ministerului, pe baza unor rapoarte de autoevaluare a inspectorilor scolari generali si toata lumea primea calificativ foarte bine, pe cand realitatea era cu totul alta. Anul acesta, evaluarea se face in teritoriu, cu echipe mixte care verifica mai multe componente ale activitatii unui inspector scolar general: de la asigurarea calitatii financiare, pana la managementul educational. De altfel, asa cum a anuntat si domnul ministru Mircea Dumitru, echipele ministerului vor verifica si sesizarile primite referitor la activitatea inspectorilor scolari generali”, a spus aceasta.

Evaluarea ajunge și în județul Satu Mare
Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean al județului Satu Mare spune că încă nu a fost informat în legătură cu ziua în care echipa de la Ministerul Educației va ajunge în județul nostru, însă are certitudinea că totul va decurge bine. Acesta a spus că întreaga documentație, în ceea ce privește evaluarea întregii munci de pe parcursul anului școlar, a fost finalizată, cu bine, cu câteva zile în urmă.

”Fiecare dintre persoanele care ocupă sau au ocupat această funcție, în cursul anului școlar 2015-2016, au avut termen, data de 31 august, pentru a transmite la Minister fișa de autoevaluare, raportul motivat al acelei fișe, precum și documente doveditoare. Sunt multe puncte în acea fișă de evaluare pe care noi, persoanele care am ocupat aceste funcții, le-am transmis la Minister. Acum așteptăm, așa cum ni s-a spus în video conferință, trimiterea unei echipe, în județul Satu Mare, care va evalua ceea ce am transmis noi acolo”, a spus Călin Durla, inspectorul școlar general al județului Satu Mare.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts