More


  Festivalul armoniei, la un sfert de veac

  - Advertisement -

  festivalul-armoniei2

  Ziua de ieri a fost una importantă pentru județul Satu Mare, dar și mai importantă pentru locuitorii comunei Bogdand. Sute de sătmăreni, din întreg județul, au participat la evenimentul desfășurat pe frumoasele plaiuri ale Bogdandului.

  Au trecut 25 de toamne de când locuitorii comunei sărbătoresc armonia și pacea în care viața lor decurge. Astfel că, anul acesta, după cum era de așteptat, s-a desfășurat cea de-a 25-a ediție a Festivalului Folcloric al Naționalităților.

  Deschiderea oficială a avut loc pe scena amplasată în centrul comunei, începând cu ora 12.00, unde oficialitățile județului Satu Mare au luat cuvântul pentru a transmite un mesaj despre importanța păstrării acestui frumos și bătrân festival.

  Programul a fost unul complex, cuprinzând diferite momente artistice specifice fiecărei naționalități. Prin felurite reprezentații, români, șvabi, maghiari, ucraineni și polonezi au împărtășit, cu cei prezenți, o parte din istoria tradiției în care s-au născut.

  Primarul comunei Bogdand, Aurel Bojan, a spus că acest festival, cu o vechime spectaculoasă, este sufletul comunei, el fiind mândru de faptul că locuitorii încă iau parte cu același drag la eveniment, făcându-l cunoscut în întreg județul. De asemenea, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a arătat extrem de plăcut impresionat de festival. Acesta a spus că evenimentul este ceva mirific pentru județul Satu Mare și că a fost mișcat de numărul mare de tineri și de patosul cu care aceștia îmbracă straiele tradiționale, dorind să transmită mai departe frumoasa tradiție a propriilor credințe și datini istoricește statornicite în viața lor.

  Ca în fiecare an, organizatorii și-au atins scopul, și anume acela de a contribui la păstrarea tradițiilor folclorice și la valorificarea obiceiurilor fiecărei naționalități care își duce traiul în județul Satu Mare. Festivalul de la Bogdand a promovat şi continuă să promoveze multiculturalitatea şi buna convieţuire între naţionalităţi, care sunt caracteristice judeţului Satu Mare.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img