Festivalul de Artă Contemporană continuă



ardudu-dfewa-2016-1

În această toamnă, Ardudul are oaspeți de seama veniți din mai multe țări la cea de-a treia ediție a Festivalului de Artă Contemporană . Timpul petrecut în țara nostră este dedicat în totalitate artei contemporane. Curatorul festivalului este Dorothea Fleiss.

Cuplul Dorothea şi Tiberius Fleiss au fondat în anii nouăzeci baza rezidenţelor D. FLEISS & EAST WEST ARTISTS, ideea de iniţiativă privată de a reuni oameni din toate domeniile artei într-o platformă de schimb cultural şi de a da posibilităţi de dezvoltare a tinerilor studenţi pentru a lucra, crea şi expune împreună. Iniţiativa este azi activă şi recunoscută mondial. De-a lungul anilor au participat peste 1.000 de artişti şi studenţi din 48 de ţări ale lumii la proiectele DFEWA. În judeţul Satu Mare au avut loc în anii trecuţi peste 20 de astfel de proiecte în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare şi cu Muzeul de Artă Satu Mare, unde familia Fleiss a donat nenumărate opere de artă de-a lungul anilor.

“La ediția din acest an participă 17 artiști veniți din șapte țări. Până pe 17 septembrie, artiștii lucrează în atelierul amenajat de noi în curtea cetății. Mâine va avea loc o expoziție a lucrărilor lor la Muzeul de Artă din Satu Mare, urmând ca apoi vineri să fie vernisajul expoziției la cetate. O parte din lucrări vor fi donate la fel ca și în edițiile precedente. Ca perspectivă ne dorim ca printr-un program de finanțare să realizăm chiar un muzeu pentru a putea fi expuse acolo toate lucrările, asta este intenția noastră să înființăm un muzeu de artă contemporană”, a spus Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud.

Proiectele DFEWA sunt acasă în mai multe ţări ale lumii: New York-Statele Unite ale Americii, Stuttgart- Germania, Budapesta- Ungaria, Totovo Selo- Serbia, Paraza- Franţa, Qinhuangdao- China, Valparaiso- Chile, enumerând doar câteva din ele şi bineînţeles Ardud- România.





ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts