More


  Ghiozdanul perfect

  - Advertisement -

  ghiozdanul-perfect

  Cea mai mare preocupare a tuturor elevilor mai mici și mai mari înainte de a începe școala a fost fără doar și poate “Ghiozdanul” ,un element foarte important în viața scolarilor. În prima zi fiecare copil își dorește să impresioneze, să arate colegului, că ghiozdanul lui e cel mai cel…însă alegerea nu a fost deloc ușoară. Părinții bat magazinele până îl găsesc pe cel perfect, acel ghiozdan care să nu fie nici prea mic, nici prea mare ,să fie musai cu un personaj celebru, culoarea să fie totuși una preferată și dacă se poate să aibă cât mai multe buzunare. Părinții ar trebui să aleagă ghiozdanele care au un material reflectorizant la exterior, acesta oferă securitate datorită vizibilității.

  Pentru băieți, la mare modă anul acesta sunt ghiozdanele inscripționate cu numele echipelor de fotbal, cu personaje celebre din animații, cum sunt Spiderman sau Batman. Nu sunt de trecut cu vederea nici modele cu mașini ale ghiozdanelor dotate cu sac sport, penare, curele de piept și mâner confortabil. Fetițele au putut alege din varietatea largă de ghiozdane inscripționate cu zânele Disney preferate: Elsa,Ana,Miney Mouse,Hello Kitty sau Prințesa Sofia. Pentru primul an de școală de preferat este ghiozdanul simplu în detrimentul celor pe roţi. Pe măsură ce micul școlar se face tot mai mare, s-ar putea să i se schimbe gusturile și, de asemenea, necesitățile. După clasa a IV-a, când materiile de învățământ se înmulțesc și cerințele de la clasă impun o greutate mai mare, te poți gândi la un ghiozdan de tip troller.

  Poziția corectă a ghiozdanului este aceea cât mai apropiată de spatele copilului. De aceea, trebuie să reglezi cu mare atenție bretelele astfel încât fundul ghiozdanului să nu lovească repetitiv și cu un balans foarte mare coloana vertebrală a copilului, dar nici foarte strâns, pentru a permite mișcările brațelor și respirația normală. Atunci când reglezi ghiozdanul trebuie să ai în vedere greutatea acestuia și greutatea pe care o are de dus zilnic copilul. Dacă bretelele au bureți (ceea ce este recomandabil), este bine să reglezi și poziția acestora, căci uneori și acestea sunt amplasate prea sus sau prea jos.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img