Întâlnire a specialiştilor în achiziţii publice la Satu Mareadi

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Judeţul Satu Mare alături de Primăria Nagykallo din Ungaria au fost gazdele celei de a doua întâlniri transnaţionale a specialiştilor în achiziţii publice organizate în cadrul proiectului PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente).

Principalele teme discutate cu ocazia acestei întâlniri desfășurată în perioada 20-22 septembrie au fost analiza cheltuielilor privind achizițiile publice și elaborarea strategiilor în domeniul achizițiilor publice. Programul a inclus prezentări, ateliere de lucru, precum și o vizită de studiu la Primăria Orașului Negrești-Oaș.

La întâlnire au participat specialiști în domeniul achizițiilor publice din toate cele 11 orașe partenere în cadrul proiectului: Preston-Marea Britanie având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Almelo-Olanda, Koszalin și Lublin-Polonia, Praga Districtul 9 – Republica Cehă, Bologna-Italia, Koprivnika-Croația, Albacete și Candelaria-Spania, Nagykallo-Ungaria, Satu Mare-România. Proiectul este implementat în perioada mai 2016-mai 2018 prin intermediul Programului URBACT III și are drept scop principal explorarea modalităților prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale eficiente și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale.

Următoarea întâlnire transnațională este programată a avea loc la începutul lunii decembrie în orașul Albacete-Spania și se va axa pe tematica utilizării criteriilor sociale în achizițiile publice.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts