More


  Invitaţie la un praznic tradiţional în Călineşti Oaş

  - Advertisement -

  calinesti

  Oşenii se vor reîntâlni la Călineşti Oaş, sub „ciuperca” Asociaţiei socio-culturale Ţara Oașului, în ziua de joi, 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. De astă dată, oşenii din satele învecinate şi membrii fondatori ai Asociaţiei vor participa la un Praznic tradiţional.

  Pentru a marca acest eveniment în mod creştinesc, organizatorii acestui Praznic: Asociaţia socio-culturală Țara Oașului, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria Călineşti Oaş, Vasile Ciocan – preşedintele Asociaţiei, Vasile Lucuţ – prim vicepreşedintele Asociaţiei şi Mihai Schita – gazda acestei reuniuni a oşenilor, vor participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Gavril Mihalca – preotul paroh ortodox.
  După Sfânta Liturghie, oşenii se vor întâlni la ciuperca din Călineşti Oaş unde vor asista la sosirea unui grup de oşeni din satele învecinate, cu căruţe din lemn trase de cai.

  Oşenii prezenţi şi invitaţii de onoare se vor putea bucura de o surpriză pregătită de organizatorii acestei acţiuni tradiţionale.

  Primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, va adresa un cuvânt de bun venit tuturor participanţilor, iar preotul paroh ortodox Gavril Mihalca va vorbi despre semnificaţia religioasă şi tradiţională a Praznicului oşenesc moştenit din moşi-strămoşi.

  Despre această reuniune a oşenilor va vorbi şi Mihai Schita – gazda Praznicului de la Călineşti Oaş, iar Vasile Ciocan, în alocuţiunea sa, va face referiri la importanţa organizării şi readucerii în actualitate a acestui obicei tradiţional. De asemenea, preşedintele Asociaţiei va anunţa şi următoarele acţiuni tradiţionale care vor fi organizate de Asociaţia socio-culturală Țara Oașului.

  Praznicul de la Călineşti Oaş va continua cu ţâpurituri şi danţuri tradiţionale la ciuperca din localitate, susţinute de cei prezenţi, dar şi de cei mai talentaţi oşeni. Praznicul de la Călineşti Oaş va continua până seara cu o masă câmpenească tradiţională.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare