More


  Operaţiune militară de amploare la Satu Mare

  - Advertisement -

  blonde-avalanche-2016

  Începând de azi sute de militari din patru țări membre ale Alianței Nord Atlantice (NATO) vor participa la exerciţiul multinaţional Blonde Avalanche16, una dintre cele mai mari aplicații pe care le-a găzduit vreodată judeţul Satu Mare. Alături de cei 200 de militari din cadrul Batalionului 52 Geniu Tisa, sprijiniţi de personal şi mij-loace tehnice aparţinând Brigăzii 10 Geniu Dunărea de Jos, se vor afla parteneri din Ungaria, Slovacia şi Ucraina, ţări membre ale Iniţiativei de Cooperare Regională Batalionul Multinaţional de Geniu TISA.

  Exerciţiul militar se desfăşoară în perioada 19 – 23 septembrie în municipiul Satu Mare. Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 19 septembrie, de la ora 9.00, în Piaţa ’25 Octombrie’.

  Potrivit organizatorilor, exerciţiul se desfăşoară anual în baza Legii nr. 583 din 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Batalionului multinaţional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

  “Scopul exerciţiului este desfăşurarea instrucţiei în comun, cu personalul Batalionului multinaţional de geniu, pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în cooperare cu alte instituţii şi/sau organizaţii ale administraţiei publice locale care acţionează pentru sprijinul populaţiei, în situaţii de urgenţă”se arată într-un comunicat de presă remis de MApN.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare