More


  Ordine și disciplină

  - Advertisement -

  jand

  Peste 10.000 de polițiști și jandarmi vor fi angrenați, începând de azi, în acțiunile de menținere a ordinii publice și de asigurare a condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță în proximitatea școlilor, liceelor și colegiilor din întreaga țară.

  “În baza Planului național de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, peste 10.000 de angajați ai MAI sunt angrenați în acțiunile de menținere a ordinii publice și de asigurare a condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță în proximitatea școlilor, liceelor și colegiilor din întreaga țară. Astfel, începând de luni, în zonele adiacente unităților de învățământ vor acționa zilnic peste 9.000 de polițiști și 1.000 de jandarmi, majoritatea având atribuții pe linie de ordine publică și siguranță rutieră”, informează MAI, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

  Totodată, pe parcursul întregului an școlar, polițiștii și pompierii vor participa, la fel ca și în anii precedenți, la module de prevenire a infracționalității juvenile organizate de către unitățile de învățământ.

  Potrivit sursei citate, anterior începerii anului școlar, structurile operative ale MAI au efectuat evaluarea unităților școlare din punct de vedere al asigurării cu pază și elemente de securitate și au acordat sprijin conducerii unităților de învățământ preuniversitar în vederea realizării sau actualizării planurilor de pază.

  “În anul școlar precedent, polițiștii, jandarmii și pompierii au organizat constant cursuri de informare, prevenire și de combatere a fenomenului criminogen în mediul școlar, desfășurând peste 23.000 de acțiuni pe linia prevenirii violențelor, pentru combaterea absenteismului școlar, precum și pentru respectarea regulilor de circulație rutieră. Prezența activă a angajaților MAI a condus la creșterea gradului de siguranță a elevilor și la reducerea infracționalității în zona adiacentă școlilor cu 11,5% față de anul școlar 2014/2015. Siguranța în școli reprezintă în continuare o prioritate a MAI, care, alături de Ministerul Educației Naționale și Cercetării științifice și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a contribuit la elaborarea, în luna iulie 2016, a unui nou document cadru comun de acțiune în domeniu”, se mai arată în comunicatul MAI.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare