More


  Pompierii, eroii tuturor!

  - Advertisement -

  pompieri

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a desfășurat, ieri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România şi împlinirii a 168 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, o serie de activităţi pentru rememorarea acestor evenimente. Începând cu ora 09:00, pe platoul din fața Monumentului Ostaşului Român din Satu Mare, s-a desfăşurat ceremonialul militar dedicat Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România și ceremonia de avansare în grad, înainte de termen. La manifestare au participat prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher, foști șefi ai ISU Satu Mare. Evenimentul a fost marcat și de un moment religios, după care s-a dat citire mesajelor formulate cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”. De asemenea, s-a dat citire și listei cu pompierii avansați în grad dar și celei cu câștigătorii concursurilor sportive organizate cu ocazia sărbătorii pompierilor.La sfârșitul manifestărilor a avut loc și o paradă militară în cadrul căreia pompierii și-au prezentat tehnica de intervenție.

  pompieri1

  “Am profitat de această ocazie să prezentăm cetățenilor municipiului și județului o parte din activitățile noastre cotidiene. Știm cu toții cât este de periculoasă munca de pompier, dovadă din nefericire și jertfele pe care unii dintre colegii noștri le-au adus la intervenții. La nivel național sunt câțiva care și-au pierdut viața, dacă ne referim la nivelul județului , ne aducem aminte, în urmă cu cinci ani, și noi am avut un coleg care și-a pierdut viața în misiune, la incendiu, în Petrești lângă Carei. Profit de ocazie și vreau să promit cetățenilor județului că vom repeta în fiecare an această activitate, dar vom schimba locația. La anul îmi doresc să facem în Negrești, peste doi ani în Carei și așa mai departe, astfel încât la un moment dat toți cetățenii județului să se bucure de acest eveniment împreună cu noi” a declarat Nicolae Dima, șeful ISU Satu Mare.

  La manifestări au participat zeci de copii care au venit alături de doamnele învățătoare și educatoare să vadă mai îndeaproape ce implică meseria de pompier. În jurul orei 10.00 în cadrul acelorași manifestări a avut loc și o simulare a unui accident rutier. Potrivit scenariului, într-un accident ce a avut loc în centrul municipiului Satu Mare au fost implicate trei mașini, în urma căruia două persoane au fost rănite grav fiind blocate între fiarele contorsionatre ale mașinii.

  pompieri3

  La fața locului au intervenit pompierii de la descarcerare dar și echipaje SMURD. După ce au fost scoase din mașină, victimele am fost urcate în ambulanțele SMURD și transportate la spital.

  Totodată, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ’’ al  judeţului Satu Mare, a desfășurat Ziua Porţilor Deschise la sediul Detaşamentului de Pompieri, în intervalul orar 12:00 – 14:00 iar la celelalte sedii ale subunităţilor din judeţul Satu Mare, în intervalul orar 10.00-14.00, prilej cu care s-a prezentat tehnica din dotare , iar cei interesaţi au avut posibilitatea de a lua legătura direct cu cadrele inspectoratului  pentru a-şi forma o imagine cât mai concretă  despre activitatea instituţiei.

  pompieri4  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare