More


  Proprietarii mașinilor abandonate riscă amenzi uriașe

  - Advertisement -

  abndonate

  În doar cinci zile, 16-20 septembrie, polițiștii locali sătmăreni au identificat mai multe autovehicule care sunt abandonate în diverse locaţii din municipiul Satu Mare. Acestea au fost depistate pe străzile Târnavei, Jiului și  Amaţiului. Polițiștii au emis somații prin care se solicită deţinătorilor să le ridice de pe domeniul public în termen de 10 zile.

  Refuzul proprietarului sau al deţinătorului legal al vehiculului de a se conforma somaţiei este sancţionat cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei, fără posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă a procesului verbal de sancţionare contravenţională, vehiculul urmând a fi trecut în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale, ridicat de pe domeniul public şi vândut sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

  ”Pe această cale atragem atenţia posesorilor de autovehicule care sunt abandonate pe domeniul public să le ridice în cel mai scurt timp. Totodată, autovehiculele fără număr de înmatriculare sau alte marcaje oficiale (care să permită identificarea deţinătorului / proprietarului) vor fi considerate că nu au stăpân, fapt pentru care acestea vor trece de drept în proprietatea unităţii administrative-teritoriale după parcurgerea demersurilor legale”, se arată într-un raport remis de Poliția Locală Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare