More


  Protestul sătmărenilor, dovadă de solidaritate pentru România

  - Advertisement -

  protest

  După cum au promis, transportatorii sătmăreni s-au organizat și au desfășurat ieri un protest în județul Satu Mare. Dis-de-dimineață, pe străzile Sătmarului au putut fi văzute tirurile care se îndreptau către strada Botizului, loc în care s-a dat startul protestului.

  Manifestare energică pentru RCA
  Peste 80 de tiruri, de la diferite firme de transport din Satu Mare, au participat la protestul împotriva încercărilor de a scumpi polițele RCA. După ce s-au adunat, la orele dimineții, pe strada Botizului, unde au și blocat traficul pentru câteva minute bune, transportatorii s-au îndreptat către Livada. Mulți dintre șoferi au avut, pe parbrize sau lipite în fața tirurilor, mesaje sugestive și reprezentative protestului. Înafara motivului inițial pentru care s-a organizat protestul, reprezentantul transportatorilor sătmăreni a mai subliniat și faptul că sunt extrem de nemulțumiți de starea proastă a drumurilor.

  La întoarcerea din Livada, transportatorii au revenit în oraș împreună cu alte câteva zeci de tiruri din județul Maramureș, după care s-au îndreptat către Petea, în punctul final al protestului. Alături de ei au fost și alte peste 20 de tiruri, care s-au aflat ieri în București, în fața Parlamentului, pentru a reprezenta județul Satu Mare la protestul extins rapid pe plan național.

  Conducerea județeană și municipală, acuzată de indiferență
  Fodor Francisc, reprezentantul transportatorilor sătmăreni, s-a arătat foarte nemulțumit și dezamăgit de conducerea județului și a municipiului Satu Mare. Acesta a spus că nu a fost contactat de nimeni pentru a fi măcar întrebat care este motivul pentru care organizează acest protest, ajungând astfel la concluzia că nu le pasă de problemele cu care transportatorii sătmăreni se confruntă. De asemenea, reprezentantul transportatorilor a mai spus că a decis să nu blocheze orașul, deși autoritățile locale ar fi meritat acest lucru.

  ”La întoarcere o să o luăm pe centură, pe la Botiz. O să respectăm regulile de circulație. Încercăm să nu blocăm atât de mult orașul pentru că știm că Satu Mare are deficiențele lui, deși ar merita să fie blocat pentru că își bat joc de noi, plătim impozitele acestui oraș, dar nu primim nimic în schimb, nici măcar o centură cât de cât normală. Ar trebui să blocăm și orașul să simtă că așa nu se mai poate. Ne sufocăm încet în acest oraș”, a declarat Fodor Francisc.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare