More


  Se va interzice fumatul în mașina personală

  - Advertisement -

  Fumatul pe terasele cu 2 pereți și tavan ar putea să rămână în continuare ilegal în pofida amendamentelor adoptate de Senat, în plus aprinderea țigărilor urmând a fi interzisă și în autoturismele personale, nu numai în cele de serviciu, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

  Aceste prevederi sunt conținute de amendamentele admise de Comisia pentru buget finanțe și bănci a Camerei Deputaților în momentul acordării avizului favorabil proiectului de Lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr.349/2002.

  “Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum și în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate”, se precizează în amendamentul admis de către Comisie.

  Inițiatorul susține că  “acest amendament este necesar pentru asigurarea dreptului prevăzut în Art. 49 din Constituție: Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor. Având în vedere expunerea crescută la substanțele toxice din fumul de tutun în condițiile restrictive din punct de vedere al ventilației specifice autovehiculelor, și imposibilitatea minorului și a fătului de a se apăra în fața acestei agresiuni, este datoria morală și legală a adulților de a-i proteja.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare