Serbarea Recoltei a ajuns la a 20-a ediţierecolta

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam organizează, la acest sfârşit de săptămână, Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 20-a ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Vişeu de Sus, Oradea, Petreu, Palota, Tăşnad, Carei, Cămin, Sanislău, Moftinu Mare şi Satu Mare, precum şi Fanfara din Foieni.

Programul manifestării va începe în această dimineaţă de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann a Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Vişeu de Sus, Oradea, Palota şi Petreu. Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului diferite dansuri populare germane.

Tot azi, de la ora 14:30, va avea loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto despre activităţile organizaţiei Gemeinsam urmată de o masă rotundă despre tradiții, tot în sala Wendelin Fuhrmann.

La ora 16:30 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în Centrul Nou în frunte cu Fanfara din Foieni pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul I. C. Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora. La paradă vor participa 200 de tineri în porturi populare.

În parcul central fanfara şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de preotul Michael Orbán.

Manifestarea este sprijinită de FDGR ,Asociaţia Sathmarense și de Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts