More


  Atmosferă nemțească, pe străzile Sătmarului

  - Advertisement -

  Străzile Sătmarului au fost pline, în acest weekend, de tineri dornici să aducă viață și culoare orașului. Ajunsă cu succes la cea de-a XX-a ediție, organizația Tinerilor Germani Sătmăreni ”Gemeinsam” au organizat, și în acest an, întâlnirea ansamblurilor de dans popular intitulată ”Serbarea Recoltei”.

  Notorietatea evenimentului a trecut granițele județului, astfel că formații de dans din mai multe orașe și comune din Transilvania au participat cu drag la întâlnirea organizată în orașul nostru.

  Sâmbătă, de dimineață, în sala ”Wendelin Fuhrmann” a Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt, s-a desfășurat un atelier de dansuri populare germane, la care au participat toate formațiile de dans german din Satu Mare, dar și cei veniți dinafara județului. În aceeași sală a Centrului Cultural German a urmat, începând cu ora 14:30, deschiderea oficială a evenimentului, care a fost marcată printr-o expoziție de fotografie în care au fost expuse fotografii cu momente din cadrul organizației ”Gemeinsam”. Expoziția a fost urmată de o masă rotundă, tema principală a acesteia fiind tradiția.

  serbarea recoltei5

  Evenimentul s-a mutat în aer liber, începând cu ora 16:30, când a avut loc parada porturilor populare. Aceasta a început în fața Centrului Cultural German și s-a încheiat în Centrul Nou. Peste 200 de tineri au participat la parada, purtând costume tradiționale de excepție, iar în fruntea acestora Fanfara din Foieni a destins atmosfera. Sătmărenii s-au arătat extrem de încântați de evenimentul care a adus numai voie bună și frumusețe pe străzile orașului.

  Ziua s-a încheiat sugestiv cu o serată de dans pentru toți participanții la eveniment.

  serbarea recoltei1

  Evenimentul este organizat de Tinerii Germani Sătmăreni ”Gemeinsam, sprijiniți fiind către Forumul Democrat German, Asociația ”Sathmarense” și Fundația Sătmăreană de Cooperare Internațională  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare