More


  Tentative electorale strategice

  - Advertisement -

  Surse parlamentare au relatat că PSD pregăteşte o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare alături de Partidul Social Românesc (PSRO), Partidul Naţional Democrat (PND) şi Partidul Ecologist Român (PER). Liviu Dragnea este dispus să îi acorde fiecăruia dintre cele trei partide câte unul-două locuri eligibile în Parlament pe lista PSD. Planul social-democraţilor este să nu lase alte partide să se întărească printr-o alianţă cu cele trei partide mici. În mod concret, liderul PSD vrea să împiedice PRU şi PMP să treacă pragul electoral.

  Menţionăm că PSRO a obţinut la alegerile locale 4 primari, 318 consilieri locali şi 7 consilieri judeţeni. PND are o zestre de 153 de consilieri locali şi 2 consilieri judeţeni, iar PER a obţinut la locale un primar, 210 consilieri locali şi 8 consilieri judeţeni. În total, cele trei partide mici au obţinut un scor politic de 1,16% .

  Liviu Dragnea a exclus varianta unei alianţe la guvernare cu Partidul România Unită (PRU), propunere avansată de Victor Ponta. Fostul premier face lobly pentru PRU afirmând că formaţiunea ar putea obţine până la 10 la sută la parlamentare. De asemenea, Victor Ponta afirmă că intrat în Parlament, PRU se va alia PSD şi nicidecum cu PNL. Şi, nu în ultimul rând, şi pentru PSD şi pentru România ar fi bine să avem un partid naţional sau naţionalist, în sensul modern, nu în cel al exceselor.

  De cealaltă parte, liberalii i-au curtat o perioadă pe miniştrii tehnocraţi pentru a se înscrie pe listele PNL.
  În prezent, în spatele uşilor închise, peneliştii nu mai sunt dispuşi să-i aştepte pe tehnocraţi cu mâna întinsă. Se discută acum în partid despre persoana care va fi propusă pentru funcţia de premier.

  Între a vrea şi a putea, multe iniţiative precum acelea de mai sus, se pierd. Urmează să vedem care dintre ele.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0

  Bogdaproste!

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare