More

    Tineret activ pentru Europa

    proiect-ptr-tineri

    Îmbunătățirea competențelor tinerilor în vederea implicării în viața publică precum și promovarea participării în viața democratică a Europei este tematica abordată de reprezentanții celor șase țări implicate în proiectul „Active Youth for Europe”.

    În cadrul unui schimb de experiență, tinerii se află în aceste zile în municipiul Satu Mare. Valoarea totală a proiectului este de 10.410 euro. În cadrul acestui schimb de experiență tinerii din România, Croația, Letonia, Bulgaria, Republica Cehă și Ungaria au efectuat vizite de studiu la Consiliul Județean la primăriile din Carei și Doba, la organizaţii non-guvernamentale ca şi Asociaţia Stea, Caritas-Centru de zi Speranţa însă au avut loc şi dezbateri, jocuri de rol şi reflecţii.

    Partenerii au încurajat participarea tinerilor din grupuri dezavantajate, în special din zonele rurale și din grupuri minoritare, care au mai puține oportunități de a se exprima și de a se implica în viața publică. Scopul acestui schimb de experiență este de a le oferi tinerilor exemple de bune practici în vederea creșterii implicării acestora în viața democratică. Schimbul de experiență de la Satu Mare se desfășoară în perioada 4-11 septembrie.Proiectul a beneficiat de sprijinul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, filiala Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE