More


  Traficul din Sătmar, o nebunie

  - Advertisement -

  trafic

  Traficul auto din județul Satu Mare, în special cel din municipiul reședință de județ, este din ce în ce mai aglomerat. Se circulă tot mai greu, iar nu de puține ori nervii șoferilor cedează. Asta se întâmplă din cauza faptului că, doar în primele 8 luni și jumătate din acest an, parcul auto din județ a crescut cu aproape 6.000 de vehicule, iar numărul posesorilor de permise cu aproape 2.500. Toate aceste autovehicule se înghesuie pe o infrastructură rutieră învechită și neschimbată de mai bine de 20 de ani.

  Înghesuială în trafic
  Zi de zi, străzile din municipiul Satu Mare devin tot mai neîncăpătoare și asta din cauza faptului că numărul autovehiculelor înmatriculate în județ se află pe un trend ascendent.

  Potrivit șefului Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor de pe lângă Prefectura Satu Mare, Zamfir Moza, parcul auto din județul Satu Mare a crescut, de la începutul anului și până în prezent, cu 5.890 de autovehicule, de la 114.475 la finele anului 2015, la 120.365 astăzi.

  Dacă ținem cont de faptul că populația județului Satu Mare este de circa 340.000 de locuitori, se poate constata că unul din trei sătmăreni are mașină, aici fiind incluși și cei sub 18 ani.

  Acest lucru se vede clar pe străzile din municipiul Satu Mare unde traficul este, de foarte multe ori, sufocat. Și asta nu doar acum, că se lucrează pe Podul Decebal, ci și în timpul în care toate benzile de circulație de pe acest pod pot fi folosite.

  Tot mai mulți șoferi
  Demn de remarcat este și faptul că, tot în aceeași perioadă, numărul posesorilor de permise de conducere a crescut cu 2473, de la 145.367 la 31 decembrie 2015, la 147.840 astăzi.

  Doar în acest an, au susținut proba la teorie 5.331 de candidați, din care aproape jumătate au luat-o, iar la traseu, proba a fost susținută de 5.367 de candidați, din care doar 68,47% au trecut de ea.

  Cum se înregistrează creșteri masive atât în ceea ce privește parcul auto cât și a posesorilor de permise de conducere, ne putem aștepta ca în viitor înghesuiala pe străzile Sătmarului să fie din ce în ce mai mare. Șoseaua de centură ar mai aerisi traficul măcar în ceea ce privește autovehiculele aflate în tranzit prin oraș.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare