More

    Trei primari din judeţ trimişi să reprezinte Sătmarul

    primari

    Sala mare de ședințe al Palatului Administrativ a găzduit ieri ședința de numire a reprezentanților municipiilor/orașelor/comunelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Ședința a fost convocată de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, pentru a alege prin vot deschis reprezentanții municipiilor/orașelor/comunelor din județul Satu Mare în Consiliul Regional.

    Ședința a început cu alegerea reprezentantului în CDR din partea municipiilor Satu Mare și Carei. În urma votului a fost ales Kereskényi Gábor, primar al municipiului Satu Mare, în funcția de reprezentant al municipiilor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

    Ședința a continuat cu alegerea reprezentantului în CDR din partea orașelor județului Satu Mare , respectiv: Ardud, Livada, Negrești și Tășnad, în urma căruia a fost în funcția de reprezentant al orașelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest a fost ales primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba.

    La final s-a ales reprezentantul în CDR din partea comunelor județului Satu Mare. Prezenți în sală sunt un număr de 50 primari ai comunelor sau împuterniciți ai acestora, astfel condiția de majoritate simplă a fost îndeplinită.

    În urma votului a fost ales Dumitru Pop, primar al comunei Odoreu, ca reprezentant al comunelor din județul Satu Mare în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

    Numele reprezentanților municipiilor/orașelor/comunelor din județul Satu Mare în Consiliul Regional, aleși ieri, 21 septembrie 2016 va fi transmis spre informare Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest, care asigură secretariatul Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

    Întâlnirea a continuat cu reprezentanții celor 15 UAT-uri, beneficiari ai proiectului Informatizarea Registrului Agricol.

    La finalul ședinței președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a invitat toți primarii din județ să participe la Festivalul Pălincii, care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, cu începere de la ora 14.00, în P-ța 25 Octombrie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE