More


  Viața după alegerile locale

  - Advertisement -

  govor-sumlas

  Au început discuțiile contradictorii în ceea ce privește viața Sătmarului după alegerile locale de anul acesta, din municipiul Satu Mare. Invitați în emisiunea ”Politica sătmăreană”, difuzată pe Nord Vest TV, trei membri ai trei formațiuni politice diferite și-au expus părerea cu privire la acest subiect.

  PSD dorește începerea muncii efective
  După ce în cursul zilei de joi, în cadrul unei conferințe de presă susținute de conducerea PSD Satu Mare, vicepreședintele organizației, Silviu Sumlaş, a avut de spus câteva cuvinte, nu tocmai bune, la adresa primarului Kereskenyi, în cadrul emisiunii acesta a subliniat motivele pentru care a lansat acele acuzații.
  ”Ca și consilier local o să încerc să ating anumite probleme fiindcă, deși inițial lucrurile păreau că pornesc greu, ne-am hotărât noi, cei din grupul PSD, să ieșim din lâncezeala aceasta dată de sezonul estival și fiind în asentimentul cetățenilor din municipiul Satu Mare. A pornit politica, a pornit și opoziția. Domnul Kereskenyi se culcase la un moment dat pe o ureche și eram, oarecum, într-o stare de amorțeală. Au fost primele două ședințe de Consiliu Local, lumea prin concedii, dar am zis că e momentul ca cineva să dea semnalul de alarmă că se întâmplă lucruri nu foarte bune în Satu Mare”, a spus Silviu Sumlaș.

  UDMR neagă acuzațiile aduse conducerii municipale
  Ca și răspuns la acuzațiile aduse din partea vicepreședintelui PSD Satu Mare, unul dintre consilierii locali UDMR spune că munca a început deja de la preluarea mandatului a celor doi conducători la nivel municipal și județean.

  ”În numele meu și în numele întregului partid spun că mă bucur că celelalte partide și-au terminat perioada de concediu, noi încă nu am făcut-o. Așa cum s-a putut vedea atât domnul Kereskenyi, cât și domnul Pataki când și-au preluat mandatul au început să lucreze în forță. Chiar domnul Kereskenyi era primul care, dacă vorbim despre reparațiile podului Decebal, a fost acolo și a încercat să ajute firma ca să își îndeplinească sarcinile contractuale”, a spus Nagy Szabolcs, președintele executiv UDMR.

  ALDE se află în opoziție constructivă
  Consilierul județean Jozsef Pinter, venit din partea organizației ALDE, a aprobat spusele consilierului PSD în ceea ce privește stagnarea politică, chiar și după alegerile locale, însă spune că speră la o revigorare a politicii sătmărene.

  ”Pot să spun și eu că am simțit perioada aceasta de concediu, au fost două luni cam lejere pentru toate formațiunile politice și nu s-a întâmplat mai nimic în politică. În administrație poate că s-a întâmplat ceva și sper ca în continuare să se întâmple doar lucruri bune. Administrația nu trebuie să plece niciodată în concediu, totdeauna trebuie să fie aproape de cetățeni și să fie atentă la nevoile cetățenilor. Bineînțeles, noi suntem în opoziție, dar vom fi în opoziție constructivă”, a spus Jozsef Pinter, consilier județean ALDE.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare