Zeci de copii din Satu Mare s-au întrecut pe biciclete de Ziua mondială fără mașiniconcurs-biciclete-1

Zeci de copii, părinți și bunici din Satu Mare au participat, joi, 22 septembrie, în Grădina Romei, la acțiunea organizată de Organizaţia Femeilor Social Democrate din municipiu, de Ziua mondială fără maşini.

Dintre aceștia, la startul concursului ”Pregăteşte-ţi bicicleta şi îndrăzneşte să pedalezi!” s-au înscris 27 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Participanții au concurat la două probe: proba de viteză pe bicicletă și proba parcurgere traseu aplicativ cu bicicleta, pe traseul marcat de profesori de la Liceul cu Program Sportiv.

concurs-biciclete

Câștigătoarea concursului a fost Andreea Matei, de 9 ani, elevă în clasa a IV-a la Liceul Nicolae Steinhardt din Satu Mare. Aceasta a primit cadou o bicicletă, în timp ce ceilalți participanți au avut parte de surprize din partea organizatoarelor acțiunii.

În Grădina Romei s-au aflat și alți copii și adulți care au venit să asiste la concurs sau, pur și simplu, să se plimbe cu bicicleta, alături de femeile social-democrate din municipiul Satu Mare.

concurs-biciclete-2

Scopul acestei acţiuni a fost de a determina sătmărenii să renunţe în cât mai multe cazuri la mersul cu maşina, optând pentru deplasarea pe bicicletă.

”A fost o acțiune reușită și ne-am bucurat să vedem că au răspuns atât de mulți copii la evenimentul nostru. Am mizat pe puterea exemplului, de la mic la mare, astfel încât să reușim cu adevărat să promovăm mersul pe bicicletă, bicicleta ca mijloc de transport, dar și ca un model de activitate benefică din toate punctele de vedere. E sănătos, ajungi repede, protejezi mediul, nu poluezi, faci sport. OFSD doreşte să încurajeze în primul rând mişcarea, dar şi să atragă atenția că este foarte important să păstrăm mediul curat,” a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Satu Mare, Manuela Rogoz.

Oamenii din întreaga lume marchează pe data de 22 septembrie “Ziua fără maşini”, o iniţiativă lansată de Uniunea Europeană în 1999, ce are ca scop promovarea mijloacelor de deplasare ecologice.

În fiecare an, pe 22 septembrie, evenimentul promovează folosirea mijloacelor de transport în comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologică, în locul maşinii personale, cu scopul de a reduce poluarea urbană. Această iniţiativă a fost preluată de pe 40 de ţări pe mapamond.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts