More

    39 de migranți descoperiți aproape de județul Satu Mare

    Peste 30 de migrani, mai exact 39 de cetățeni străini, au fost găsiți la 70 km distanță de județul Satu Mare. În urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș au descoperit duminică 39 de migranți într-o pădure din vecinătatea localității Asuaju de Jos.

    Încă nu au putut fi stabilite cu exactitate identitatea și țările de origine ale celor peste 30 de migranți, însă aceștia par a fi originari din Orientul Mijlociu, posibilitatea ca aceștia să fie cetățeni din Siria și Irak fiind foarte mare.
    “Cei 39 de cetățeni străini au fost descoperiți în cursul zilei de duminică, într-o pădure din vecinătatea localității Asuajul de Jos. Aceștia nu aveau asupra lor nici un document de identitate și nici nu își puteau justifica prezența în zonă”, a spus Dumitrița Rus, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

    În urma descoperirii lor, aceștia au fost predați unei instituții aflate în subordinea inspectoratului General pentru Imigrări, respectiv Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Șomcuta Mare, în județul Maramureș.

    Purtătorul de cuvânt al cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Dumitrița Rus a precizat faptul că cele 39 de persoane se află în siguranță, beneficiind, conform legislației, de sprijinul autorităților de stat. De asemenea, aceasta a spus că nici una dintre persoane descoperite, în urma unei examinări exterioare, nu prezenta urme de violență sau agresiune fizică.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE