More


  Autoritățile sătmărene sunt pregătite pentru iarnă

  - Advertisement -

  deszapezire

  Autoritățile din județul Satu Mare se declară că sunt pregătite pentru venirea iernii. Subprefectul Altfatter Tamas a afirmat ieri, în cadrul ședinței ATOP, că sunt semnate contracte pentru deszăpezirea tuturor drumurilor din județ. Tot cu aceeași ocazie, șeful IPJ, Alin Haniș, a arătat că numărul infracțiunilor înregistrate în școli a crescut.

  Deszăpezire asigurată
  Potrivit prezentării făcute de subprefectul Altfatter Tamas, Compania Națională de Drumuri Naționale are semnate contracte de deszăpezire pe raza județului Satu Mare cu două societăți comerciale: una din Negrești-Oaș și una din Satu Mare. Valoarea contractului este de 661.168 de lei plus TVA, iar drumurile naționale din județ sunt împărțite în șase districte: Satu Mare, Carei, Tășnad, Supur, Livada și Negrești-Oaș.

  Pentru drumurile județene, au fost semnate patru acorduri-cadru cu Tehnic Asist pentru cele patru loturi: Zona Carei-Tășnad, zona Supur, zona Satu Mare și zona Oaș. Valoarea contractelor estimate se cifrează la 212.270 de lei plus TVA. Pentru zona Carei-Tășnad sunt disponibile 21 de utilaje, pentru Supur – 16 utilaje, Satu Mare – 21 utilaje și Oaș – 16 utilaje. La fel ca și în cazul drumurilor naționale, și pentru cele județene sunt asigurate stocurile necesare de material antiderapant în fiecare zonă în parte.

  Și la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Satu Mare au fost luate măsuri pentru a se putea interveni în vederea deszăpezirii. Astfel, 54 de primării își asigură deszăpezirea în regim propriu, iar 11 au încheiate contracte de deszăpezire cu operatori economici de profil.

  Pe raza municipiului Satu Mare, serviciul de deszăpezire este asigurat de Florisal. Această firmă dispune de nouă utilaje cu lamă, șase utilaje cu lamă și sărăriță, un utilaj cu lamă și împrăștiat soluție, trei sărărițe și un utilaj împrăștiat sărărițe.

  Bătăi și furturi în școlile din județ
  Tot cu aceeași ocazie șeful IPJ Satu Mare, Alin Haniș, a precizat că numărul infracțiunilor înregistrate în școli a crescut față de anul trecut. De la începutul anului școlar și până în prezent, în unitățile de învățământ din județul Satu Mare s-au produs patru infracțiuni, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Aici vorbim despre cazurile înregistrate la Poliție. Este vorba despre o infracțiune de furt și trei infracțiuni de lovire și alte violențe.
  Infracțiunea de furt, de fapt tentativă de furt, s-a produs în data de 17 octombrie la Grădinița nr. 7 din Satu Mare. Infracțiunile de lovire sau alte violențe s-au produs la Liceul Tehnologic ”Petofi Sandor” din Lazuri (26 septembrie), la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, în data de 12 octombrie și la Liceul Tehnologic ”Petru Cupcea” Supur, în data de 6 octombrie. Toate infracțiunile de lovire au avut loc pe fondul altercațiilor între elevi.

  Principalele cauze care au dus la producerea acestor fapte antisociale în școli au fost lipsa cu desăvârșire, în unele cazuri, a unor forme de pază, acolo unde exista se făcea necorespunzător, neluarea unor măsuri minime de securitate pentru elevi, lipsa de operativitate a cadrelor didactice, consumul de băuturi alcoolice în unitățile aflate în imediata vecinătate a școlilor și altele.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img