Băieții lui Nastai, lideri în Liga de elite la U19lps-nastai

Victorie mare obținută ieri de LPS Satu Mare în Liga de elită la U 19. Băieții lui Dacian Nastai au învins cu 3-1 Centrul de Excelență Timișoara și au urcat pe prima poziție a clasamentului. Succesul e cu atât mai important cu cât echipa Centrului de Excelență e de fapt o selecționată a FRF ce nu pierduse niciun punct până acum…

Pe un teren greu și pe o ploaie mocănească am avut parte de un joc foarte bun cu un ritm ce pe alocuri a depășit clar chiar și nivelul ligii a 3-a.

LPS-ul a deschis rapid scorul prin Nagy în minutul 7 iar în minutul 12 își putea dubla avantajul doar că Sergiu Ciocan a ratat lovitura de la 11 m acordată de central. Ai noștri au continuat să atace și în minutul 25, după o lovitură de colț, fundașul dreapta Mario Silaghi a marcat pentru 2-0 cu o lovitură de cap. Sefer a readus echipa FRF-ului în joc cu reușita de 2-1 din minutul 31 iar apoi până la pauză ambele formații au mai avut ocazii importante.

Cu un Micaș excelent la mijloc și cu Onea debordant pe banda stângă, LPS-ul a condus ostilitățile și după pauză iar pe lângă reușita lui Szekely din minutul 62 , după fază creată de Ciocan, au mai urmat alte faze frumoase și ocazii irosite de sătmăreni…

Ioan Ovidiu Sabău, încântat de jocul LPS-ului
O victorie importantă salutată din tribună și de fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău. Cel care nu și-a ascuns intenția de a transfera la U Cluj mai mulți băieți de la LPS.

”A fost o victorie meritată a LPS-ului. Nu e prima dată când îi văd în acest sezon și chiar îmi place această echipă. Au fost clar mai buni azi și au meritat să câștige. Sunt încântat să văd astfel de meciuri la nivel de juniori. E semn că fotbalul românesc are potențial și că nu ducem lipsă de talente.” a spus fostul component al Generației de Aur. Sabău a pornit un proiect nou la U Cluj Napoca și a declarat că încearcă să adune cât mai mulți jucători talentați din Ardeal acolo. Nu a vrut să pomenească niciun nume de la LPS ci doar s-a mulțumit să declare că i-au plăcut mult trei-patru jucători.

Nastai n-a glumit cu… Onea
După victoriile cu Poli Timișoara, 4-0 și 5-1 la Pandurii Târgu Jiu, antrenorul Dacian Nastai făcea o propunere interesantă …”Dacă Hagi îl propune pe Coman la Națională atunci eu de ce nu l-aș propune pe Răzvan Onea măcar la Olimpia!”. Iar ieri evoluția lui Onea i-a dat clar dreptate tehnicianului de la LPS. Onea a fost unul dintre remarcații meciului, un jucător de bandă stângă cu o viteză deosebită și o tehnică de invidiat. Iar tot la capitolul remarcați i-am trece și pe Adrian Micaș și Sergiu Ciocan. Dar la drept vorbind toată echipa merită felicitată pentru victorie, joc și pentru că acest succes a fost obținut în fața unei selecționate a FRF.

Interesanți pentru alții, nu și pentru Olimpia
În ciuda vremii capricioase tribuna oficială de la Someșul a fost plină cu spectatori. Unii veniți și din județele învecinate pentru a urmări derby-ul seriei. I-am zărit pe cei din conducerea AJF-ului, normal, a LPS-ului precum și de la cluburile private de fotbal din Sătmar…Din păcate însă n-a venit nimeni de la Olimpia. E mai bine se pare să aduci unu, doi jucători ca Nanou Brice în loc să le dai șansa unor juniori sătmăreni să ajungă la echipa fanion a județului… Dar sincer, cine să mai priceapă care e proiectul ăla de viitor despre care s-a tot vorbit în vară…Peste vreo doi, trei ani va fi mai interesant să încercăm să-i aducem acasă pe bani de la Cluj, Timișoara, București sau pe unde s-or mai duce din vară băieții lui Nastai.

LPS Satu Mare- Moroz-Silaghi, Catuna, Santai, Parnău-Micaș, Nagy, Cubas, Onea- Szekely, Ciocan. Rezerve: Oltean, Coți, Busu, Forgacs, Topan, Levay, Majer

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts