More


  Campionii scrimei, premiați de Casa Regală

  =

  simona-pop

  Performerii scrimei românești din anul 2016, în frunte cu echipa feminină de spadă, medaliată cu aurul olimpic la JO 2016 de la Rio, au fost premiați și felicitați de Casa Regală a României, prin Principele Radu, la un eveniment organizat joi la Palatul Elisabeta din Capitală.

  Cea mai bună performanță a anului 2016, singura medalie de aur obținută de România la JO 2016, a fost realizată de echipa feminină de spadă în componență cu Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Simona Pop (CSA Steaua) și Loredana Dinu (CS Dinamo). Fetele au câștigat și medalia de bronz cu echipa la CE 2016.

  Cei mai buni antrenori din 2016 care au activat în cadrul programului ‘’Antrenorii campionilor de mâine’’ sunt: Florin Gheorghe (floretă masculin); Petre Ducu (floretă feminin), Alexandru Sirițeanu (sabie feminin), Lucian Dina și Constantin Sandu (sabie masculin), Cornel Milan (spadă feminin) și Nagy Lehel (spadă masculin).

  Trei dintre componentele echipei de spadă a României, medaliate cu aurul olimpic la Rio, Loredana Dinu, Simona Gherman și Simona Pop, vor anunța în luna ianuarie 2017 dacă vor mai continua, încă un ciclu olimpic, până în 2020 la Tokyo.

  Dacă Ana Maria Popescu s-a decis deja să meargă până la Tokyo, celelalte trei fete vor să facă o pauză pentru a deveni mame.

  Sătmăreanca Simona Pop își dorește un copil și ia în calcul o retragere temporară din activitate: ‘’Într-o lună voi lua o decizie clară, măcar pentru anul viitor. Echipa se va completa, chiar dacă nu vom fi noi, o să meargă mai departe spada și scrima românească, cu siguranță’’.

  Simona Pop alături de antrenorul sătmărean Nagy Lehel s-au aflat joi seara printre premiați la Gala Scrimei 2016 organizată de Casa Regală a României.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img